ZBOG PRISILNOG NEPROPISNOG PARKINGA

Policajci mu pred djecom ispred vrtića stavili lisičine

Bionic
Reading

Zbog vrijeđanja policijskih djelatnika, koji su jučer u prijepodnevnim satima u Prilazu Đure Deželića ispred dječjeg vrtića Izvor ispisivali kazne za nepropisno parkirana vozila, priveden je jedan muškarac, dok su njegovom uhićenju te stavljanju lisičina svjedočila djeca i njihovi roditelji, piše večernji.hr

Problem je nastao kad se majka jednog djeteta, da bi uopće mogla doći do vrtića smještenog u Prilazu Đure Deželića broj 30, morala kao i mnogi drugi nepropisno parkirati, a na prekršaj su je upozorila dvojica policijskih službenika. Ona ih je zamolila za strpljenje da bi mogla odvesti djevojčicu u vrtić, a potom je u dvorište došao i njezin brat, koji u istom vrtiću ima djecu.

'Policajci nisu imali nikakvog razumijevanja i nisu dopustili majci da dijete preda tetama u vrtiću', opisala je ravnateljica vrtića Ljiljana Vukšić net.hr-u. Tada se u zaštitu sestre uključio njezin brat, nakon čega je došlo do incidenta kojem su, na nesreću, prisustvovala i njihova djeca, koja su počela vrištati.

'Što je to nagnalo policajce da gospodina nabiju u zid, da mu pred očima djece i svih nas tamo prisutnih nabiju lisice na ruke, da pokušaju majci staviti lisice? Pri tome su gurnuli djevojčicu. Ne znam, ali da je to bila iznimno ružna situacija koja je nepotrebna, bila je', kazala je ravnateljica Vukšić.

Dodala je da su svi nazočni, uključujući druge roditelje koji su dovodili djecu, bili u šoku te su molili policajce da ocu skinu lisice da bi umirio vrišteću djecu. Potom su došla još dvojica policajaca i svi su ušli u vrtić, iako ih je ravnateljica upozoravala da ne ulaze s oružjem da ne bi uznemiravali ostalu djecu.

Otac je završio u pritvoru, koji je trajao cijeli dan, a cijeli ovaj slučaj imat će svoj epilog na sudu. O svemu će biti obaviješteni i gradski pročelnik Ivica Lovrić te pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić.

'Policijski djelatnici tijekom ispisivanja kazni za nepropisno parkirana vozila bili su izloženi uvredama muškarca koji je potom odbio predočiti osobnu iskaznicu na uvid te se udaljio. Policijski djelatnici su krenuli prema njemu te zamolili iznova da im pokaže osobnu iskaznicu, što je on opet odbio. Kako se oglušio o ponovljenu zamolbu, djelatnici su nad njim proveli sredstva prisile te mu stavili lisičine', pojasnili su iz PUZ-a.

Iz policije pravdaju da su lisičine ubrzo skinuli jer se cijela situacija odigrala pred očima djece koju je muškarac vodio u vrtić, kao i ostalih mališana koje su također roditelji vodili u vrtić. Nakon što je zbrinuo djecu u vrtiću, muškarca su priveli u policijsku postaju, a optužni prijedlog podnijeli nadležnom sudu zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.