SAMO JE SUDJELOVAO

Policajac nije vodio očevide za Pukanića i Hodak

28.04.2009 u 18:24

Bionic
Reading

T. F. (35), pomoćnik voditelja OKC-a MUP-a RH koji je sudjelovao u očevidima ubojstava Ivane Hodak, Ive Pukanića i Vilima Karlovića, ubio se u utorak nešto poslije devet sati iz službenog pištolja

Nakon što je završio sa smjenom na mjestu pomoćnika voditelja OKC-a na kojem radi tek nešto više od mjesec dana, krenuo je kući svojim osobnim automobilom i na autocesti Zagreb-Krapina sletio je s ceste. Nije znatno oštetio vozilo jer se čak uspio vratiti na kolnik.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji.hr, sjeo je na suvozačko sjedalo, ispalio si hitac u glavu i ostao na mjestu mrtav. Od 1998. godine radio je u ekipi za očevide PU zagrebačke i bio je jedan od službenika u obavljanju očevida lanjskih ubojstava Ivane Hodak, Ive Pukanića i Nike Franjića te Vilima Karlovića. Njegovi kolege šokirani su viješću o samoubojstvu.

Supruga mu također radi u policiji u Heinzelovoj, a imaju dvogodišnje dijete. Motivi samoubojstva zasad nisu poznati, no Jutarnji.hr neslužbeno doznaje da je imao kredite te bio u velikim dugovima.

S obzirom na to da su pojedini mediji samoubojstvo policijskog službenika doveli u kontekst s policijskim poslom koji je obavljao, iz Ureda ravnatelja policije večeras je objavljeno priopćenje u kojem se najoštrije osuđuju 'tendenciozne konstrukcije koje nisu utemeljene na stvarnim činjenicama i ne odgovaraju istini'.

'Zbog objektivnog informiranja javnosti ističemo kako policijski službenik koji je u utorak, 28. travnja, u jutarnjim satima počinio samoubojstvo pucanjem iz vatrenog oružja, nije rukovodio očevidima vezano za ubojstva Ivane Hodak, Ive Pukanića, Nike Franjića i Vilima Karlovića, već je bio samo jedan od policijskih službenika koji je sudjelovao u obavljanju očevida', navodi se u priopćenju koje je potpisao načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

'Dovođenje njegovog samoubojstva i tragedije njegove obitelji u taj kontekst najoštrije osuđujemo i ocjenjujemo jeftinim primjerom senzacionalizma i nepoštivanja pijeteta spram pokojnika i njegove obitelji. Nadamo se kako neobjektivan pristup pojedinih medija ovoj tragediji neće dati dodatnu težinu obiteljskoj tragediji', navodi se dalje u priopćenju te se obitelji policijskog službenika izražava iskrena sućut.