SOCIJALNI KRIMIĆ IZ OPATIJE

Policajac-heroj silom prilika postao razbojnik

11.03.2013 u 09:13

Bionic
Reading

Stjepan Orešković (45) radio je kao policajac u Opatiji 21 godinu, a onda je učinio ono protiv čega se godinama borio - opljačkao zlatarnicu u Lovranu. Orešković je u svibnju 2012. godine spasio život bebe koja je s roditeljima bila u automobilu i odjednom je prestala disati. Policijskim je vozilom 'krčio' put kako bi roditelji što prije stigli do bolnice i na taj način spasili dijete, pišu 24sata

No, nakon heroja postao je razbojnik. Opljačkao je poslovnicu Auro domusa u Lovranu iz koje je odnio 5000 kuna u novcu i zlatu. Odmah nakon prepada krenuo je u obližnju poštu platiti račune. Skinuo je šal s lica i tad su ga snimile nadzorne kamere na ljekarni preko puta pošte.

'Znam da sam osramotio cijelu policiju, prijatelje, obitelj. Ja ću svoj dug ‘platiti’, ali djeci će uvijek ostati teret da im je otac policajac razbojnik', požalio se policajac navode 24sata

Na pljačku se, rekao je, odlučio zbog teške financijske situacije u kojoj se našao. Supruga mu je, naime, 2008. godine oboljela od raka koštane srži i sav su novac izdvajali za njezino liječenje.

'Zbog te financijske situacije u meni kuha već godinu dana. Pred kraj mjeseca nemam ni za kruh. I tako godinama. Posuđujem od prijatelja po 100, 200 ili 500 kuna, pa im vraćam na plaći. Nakon noćne smjene u 8 sati odlazim na gradilište kopati kanale za nekoliko stotina kuna. Kolegama sam rekao da ne bacaju boce nego da mi ih ostave, a ja sam ih poslije nosio na otkup da bi skupio za kruh i mlijeko. Vjerujte mi, bio sam na rubu da idem kopati po kontejnerima' – ispričao je.