eksponencijalni rast zaraženih

Pokret za modernu Hrvatsku za zaustavljanje kampanje ili odgodu izbora

  • I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 28.06.2020 16:33
  • Objavljeno 28.06.2020 u 16:33
Bionic
Reading

Pokret za modernu Hrvatsku u nedjelju je zbog, upozoravaju, drastičnog pogoršanja stanja i povećanja broja zaraženih te građana u samoizolaciji, zatražio hitno zaustavljanje svih promidžbenih aktivnosti, ili odgodu parlamentarnih izbora

Predsjednik Pokreta Damir Gašparović u priopćenju napominje kako službeni podaci Nacionalnog stožera civilne zaštite upućuju da se broj zaraženih drastično povećao u cijeloj Hrvatskoj, a posebice drastično raste broj zaraženih i ljudi u samoizolaciji u Zagrebu i Đakovu.

Tek će se idućih dana, ističe, vidjeti kakvo je realno stanje na području Zadra i Zadarske županije te je i tamo, smatra, moguće očekivati veliki rast broja zaraženih, a time i građana u samoizolaciji.

Ne vidimo kako je dalje moguće voditi predizbornu kampanju

"Pokret za modernu Hrvatsku ne vidi kako je dalje moguće voditi bilo kakvu promidžbenu kampanju, a da se pritom ne ugrožava veliki broj hrvatskih građana. Nije jasno niti kako će biti moguće održati same izbore u nedjelju, 5. srpnja, ako je 40 posto građana pod direktnim udarom koronakrize", navodi Gašparović.

U Pokretu im je, kaže, jasno da je vladajućim hrvatskim strankama na prvom mjestu vlast, no ističu kako bi im ispred vlasti trebali biti hrvatski građani.

"Stoga zahtijevamo obustavljanje bilo kakve vrste kampanje koja zbog neposrednog kontakta ugrožava građane", tvrdi Gašparović i dodaje kako kampanju treba zaustaviti na ulicama i u zatvorenim prostorima u cijeloj RH.

Žele li SDP, HDZ, DIP i Milanović izbore neka organiziraju sučeljavanja na HRT-u

Ako SDP i HDZ, DIP i Predsjednik Republike i dalje misle da se izbori moraju održati onda neka, dodaje, u zadnjem tjednu prije izbora, "kako bi sačuvali makar minimalni dojam da su izbori festival demokracije, a ne farsa", organiziraju sučeljavanje kandidata na HRT-u po izbornim jedinicama.

"Ako je to bilo moguće kada se po izbornim jedinicama kandidiralo i po 46 stranaka, ne postoji prepreka da se sučeljavanja održe sada, kada ih je upola manje", naglašava Gašparović.

Ako unatoč svemu broj zaraženih nastavi rasti eksponencijalnom stopom, navodi, Pokret za modernu Hrvatsku traži odgodu parlamentarnih izbora sve dok se ne stvore normalni uvjeti za njihovo održavanje, zaključuje u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal