rast standarda

Pokret za modernu Hrvatsku: Hrvatska ne smije izgubiti sljedećih pet godina

  • I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 23.05.2019 14:57
  • Objavljeno 23.05.2019 u 14:57
Bionic
Reading

Pokret za modernu Hrvatsku ustvrdio je u četvrtak da se u proteklih pet godina u Europskom parlamentu za hrvatske građane nije dogodilo ništa, a Hrvatska jednostavno ne smije izgubiti sljedećih pet godina

Predsjednik Pokreta za modernu Hrvatsku Damir Gašparović ustvrdio je kako u Europskom parlamentu nije vođena aktivna politika koja bi osigurala rast standarda i povećanje zaposlenosti hrvatskih građana. Najvećim uspjehom proglašeno je "pravo na jednaku nutellu" kao u Njemačkoj, što je uvreda za zdravi razum.

Poručio je da želi u idućem petogodišnjem mandatu osigurati financiranje i izgradnju nizinske pruge od Rijeke do mađarske granice i obnovu europskog željezničkog koridora 10 od slovenske do srpske granice.

Brzina na obje pruge mora dostizati 240 kilometara na sat, što bi predstavljalo ogroman iskorak i donijelo milijune tona tereta na te koridore, te osiguralo ekonomski profit državi i radna mjesta hrvatskim građanima.

Kandidatkinja za Europski parlament Mirjana Mihelja, inače sindikalna aktivistica, istaknula je da se dosadašnji model korištenja europskih fondova za zapošljavanje hrvatskih građana pokazao potpuno promašenim. Stoga u idućih pet godina sredstva moramo koristiti kao izvor kreiranja kvalitetnih, trajnih i dobro plaćenih radnih mjesta, kazala je.

Gašparović je pozvao tisuće mladih hrvatskih građana, koje je HDZ-SDP-ovska politika raselila od Dublina, Londona, Bruxellesa, Frankfurta i Munchena do Praga, Bratislave, Beča, Zuricha, Milana i Rima da u inat izađu na izbore jer u protivnom daju glas je za one koji su ih iz otjerali iz Hrvatske.