u duginim bojama

Pojeli slatkiše od kanabisa; 60 djece hospitalizirano na Jamajci

03.10.2023 u 22:28

Bionic
Reading

Više od 60 jamajčanske djece osnovnoškolskog uzrasta hospitalizirano je nakon što su pojeli slatkiš od kanabisa u duginim bojama zbog čega su povraćali i halucinirali, rekla je ministrica obrazovanja ove karipske zemlje na platformi X

"Uvjerena sam da zajedno možemo ojačati našu sigurnost i sigurnosni režim da se borimo protiv nesavjesne prodaje proizvoda od marihuane djeci", rekla je Fayval Williams u utorak, rekavši da se u "najnesretnijim" okolnostima našla s roditeljima i dioničarima osnovne škole Ocho Rios.

Kasno u ponedjeljak, Williams je podijelila fotografiju koja je prijavljena njezinu ministarstvu na kojoj se nalazi slikovit paket "gumenih traka u duginim bojama" od kojih svaka sadržava 100 miligrama THC-a, što je snažna doza i za iskusne odrasle osobe.

"Jedan dječak je rekao da je uzeo jedan slatkiš", rekla je Williams, dodavši da su drugoj djeci dane intravenozne kapi kako bi se ubrzao oporavak. "Toliko je snažan ovaj proizvod."

Jamajka je dekriminalizirala posjedovanje do 57 grama marihuane iz religioznih, medicinskih i znanstvenih razloga 2015. godine, te je osnovala agenciju za licence za industriju legalnog medicinskog kanabisa.

Radio Jamaica izvijestio je da Jamajačko udruženje uzgajatelja i proizvođača marihuane predlaže program javnog obrazovanja za odgovorno konzumiranje odraslih i prevenciju konzumiranja kod djece, kao i zagovaranje propisnijeg pakiranja.