NOVI SKANDAL S MELAMINOM U KINI

Pojavilo se novih 170 tona onečišćenog mlijeka za bebe

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.02.2010 16:43
  • Objavljeno 08.02.2010 u 16:36
Djeca otrovana melaminom

Djeca otrovana melaminom

Izvor: Reuters / Autor: -

Kina je pronašla još 170 tona onečišćenog mlijeka u prahu u velikoj desetodnevnoj raciji pokrenutoj prošlog tjedna u strahu od ponavljanja mliječnog skandala iz 2008., kada je mlijeko s melaminom usmrtilo najmanje šestero djece, a njih 300.000 je oboljelo

Dnevni list China Daily objavio je u ponedjeljak da su inspektori povukli više od 170 tona mlijeka u prahu onečišćenog industrijskom kemikalijom melaminom i zasad zatvorile dvije mliječne tvrtke u sjevernoj pokrajini Nignxia.

Zadnjih je tjedana inspekcija pronašla velike količine onečišćenog mlijeka i to je bio razlog da je vlada pokrenula desetodnevnu operaciju koja bi trebala završiti u srijedu. Zasad nije poznato hoće li vrijeme trajanja racije biti produljeno.

Melamin je industrijska tvar koja se koristi u proizvodnji plastike, a nesavjesni proizvođači tim dodatkom nastoje zavarati inspekciju koja nadzire postotak proteina u mlijeku. Mliječni skandal iz 2008., bio je najgora kriza vezana za sigurnost hrane zadnjih godina.

Kineske vlasti svjesne su da će otkriće i uništenje onečišćenih proizvoda biti težak posao. Vlada međutim nije na sebe preuzela tu zadaću već će izdati naputke za uništenje onečišćenih proizvoda kako bi se oni spaljivali ili zakapali.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi