izvještaj hak-a

Pojačan promet na autocestama, stvaraju se kolone prema graničnim prijelazima Macelj i Bregana

29.08.2021 u 10:24

Bionic
Reading

Pojačan je promet na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru GP Bregana, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) Bakar-Senj zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je HAK u 10.13.

Kolona vozila u pokretu na autocesti A7 u smjeru graničnog prijelaza Rupa, prema Sloveniji duga je oko 1 km. Pojačan je promet i na autocestama A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana.

Mokri su i skliski kolnici u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, a mogući su odroni na cestama u gorju i duž jadranske obale. Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

  • +5
Arhivska galerija / Gužva na Bregani Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima. Trajekt na liniji Sumartin-Makarska u ponedjeljak 30. kolovoza, plovi kao i do sada, odnosno održati će se pet polazno-povratnih putovanja.