nije potrebna registracija

Pogubili ste se u tome kada se u vašoj ulici odvozi plastika, a kada papir ili biootpad? Ako živite u Zagrebu, ovako si možete pomoći

17.06.2022 u 21:40

Bionic
Reading

Koliko je puta otpad odvezen s kućnog praga, kad je konkretna ulica ponovno na rasporedu, koliko je bilo posjeta reciklažnom dvorištu? Zagrepčani sve to mogu provjeriti online i putem aplikacije

Personalizirani podaci o svakom korisniku Čistoće dostupni su pomoću online aplikacije Moj otpad, kojoj se može pristupiti s računala ili mobitela. Prethodna registracija nije potrebna, ali je potrebna šifra obveznika plaćanja, odnosno sistematski broj obveznika, kao i obračunskog mjesta, odnosno sistematski broj objekta. Obje potrebne informacije nalaze se na jedinstvenoj uplatnici Zagrebačkog holdinga. U aplikaciji se nalazi i kalendar odvoza otpada za 2022. godinu.

Moj otpad dostupan je na stranici Čistoće (www.cistoca.hr), a pristupiti se može i direktno na adresi mojotpad.cistoca.hr. Za operativne sustave Android i iOS dostupna je i mobilna aplikacija Razvrstaj MojZG, namijenjena svim stanovnicima i posjetiteljima Zagreba. U njoj se nalazi jednostavan pregled odvoza otpada prema odabranoj adresi, kao i upute kako ga pravilno razvrstati.

  • +6
Odvoženje otpada Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Ova mobilna aplikacija sadrži i popis te interaktivnu kartu svih reciklažnih dvorišta i zelenih otoka u Zagrebu. Tako se uz nekoliko klikova može saznati što ide u miješani otpad, a što, primjerice, treba odložiti u tekstil, piše Večernji list. Novost u aplikaciji je to da dan prije predviđenog odvoza određene vrste otpada šalje i push obavijesti o tome.