UZAVRELI BALTIMORE

Pogledajte zašto američki mediji slave ovu majku koja je išamarala sina

29.04.2015 u 11:19

  • +11

Posljedice ratnog stanja u Baltimoreu

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Bionic
Reading

Američki mediji majkom godine proglasili su ženu iz Baltimorea koja je ulovila svog sina kako se zamaskiran sprema pridružiti nasilnim uličnim prosvjedima i odlučila mu javno, pred kamerama, očitati bukvicu. Kad snaga riječi nije urodila plodom, uslijedilo je brutalno odgojno šamaranje

Iako svi priručnici iz pedagogije govore protiv batina kao odgojne metode, majka iz Baltimorea pobrala je komplimente na društvenim mrežama, na kojima se moglo pročitati komentare, poput ovih: Bravo, mama! Tako treba! I moja bi majka učinila isto…

Nasilje na ulicama Baltimorea izbilo je u ponedjeljak nakon sprovoda 25-godišnjeg crnog mladića Freddyja Grayja koji je 19. travnja preminuo nakon što je u policijskom pritvoru pretrpio ozljede kralježnice.

Smrt Freddyja Greyja obnovila je raspravu o odnosu policije prema pripadnicima drugih rasa koja je pokrenuta smrću nenaoružanih crnih mladića koje su prošle godine u Fergusonu u Missouriju te u New York City usmrtili bijeli policajci.


U najgorim nemirima u SAD-u posljednjih godina spaljeno je u Baltimoreu 19 zgrada i 144 vozila, opljačkano je niz trgovina, 20 policajaca je ozlijeđeno, a 250 izgrednika uhićeno.

U gradu koji se nalazi 60-ak kilometara udaljen od glavnog američkog grada Washingtona, tisuće policajaca i pripadnika Nacionalne garde u noći na srijedu rastjerivale su dimnim bombama i suzavcem prosvjednike koji se nisu razišli nakon uvođenja policijskog sata.