HAJDUK - ZAGREB 3:2

Pogledajte kako je Vuković spasio Hajduk novih neugodnosti

30.03.2013 u 20:45

Bionic
Reading

Iako je Zagreb u Split stigao bez važnih igrača prve momčadi, Ćirini su 'pjesnici' u drugom dijelu opasno zaprijetili Hajduku te su nakon dva gola zaostatka stigli i do izjednačenja. Ipak, Ivan Vuković spriječio je iznenađenje i Hajduku osigurao 3:2 pobjedu

Nakon stresnih nekoliko dana u kojima su čelni ljudi Hajduka ganjali lovu da bi podmirili dugove bivšim igračima te izbjegli Uefinu zabranu igranja u Europi, ali i da bi se u što boljem raspoloženju pripremali za nadolazeće kup-dvoboje protiv Slavena Belupa, Hajduku je protiv posljednjeplasiranog Zagreba trebala pobjeda. No, imao je trener Krstičević problema s ozljedama važnih igrača, pa je s nestrpljenjem dočekao povratak Maloče u kadar.

I za Hajduk je sve počelo - idelano. U šestoj minuti vodili su domaćini već 1:0, u 13. je Caktaš povisio na 2:0, a Blaževićevi igrači gotovo kao da nisu ni istrčali na Poljud.

Međutim, u 20-tak minuta nastavka, gosti su se pobrinuli za preokret. Prvo je Šovšić s bijele točke matirao Blaževića, a potom je i u Jurendić preciznim udarcem s 20-tak metara pogodio za 2:2. I svi su mislili šok za Hajduk.

Ipak, već u prvoj sljedećoj akciji, domaćini su preko Ivana Vukovića stigli do novog vodstva, a kasnije se pokazalo i konačnih 3:2.