drag race

Pogledajte kako je Teslin električni kamionet pomeo Lamborghini Urus sa 650 KS

11.12.2023 u 07:11

Bionic
Reading

Tesla Cybertruck s tri motora pomeo je u drag utrci Lamborghini Urus sa 650 KS. Iako Cybertruck teži gotovo tri tone, čini se da to nije problem za američko električno vozilo

Mat Watson iz Carwowa otputovao je u Teksas kako bi svjedočio isporuci električnog kamioneta, a onda je proveo i testiranja. Prvo je Cybertruckom pomeo električni Hummer s tri motora, a potom i Lamborghinijev SUV Urus s motorom na unutarnje izgaranje.

Lamborghini Urus pokreće 4-litarski twin-turbo V8 koji razvija 650 konjskih snaga i maksimalnu brzinu od 466 km/h. S težinom od 2,1 tone, Urus je značajno lakši od gotovo tri tone teškog Cybertrucka s tri motora. Ali čini se da to nije problem za kamionet s nultom emisijom, jer njegova konfiguracija s tri motora omogućuje trenutni okretni moment izvan linije i impresivan sprint 0-100 km/h u samo 2,6 sekundi.

Cybertruck Izvor: Društvene mreže / Autor: screenshot YouTube

Snaga je također na strani Cybertrucka, s kombiniranih 845 KS poslanih na sva četiri kotača, dok mu je najveća brzina 210 km/h. Što se tiče cijena, vrhunski Lamborghini Urus Performante košta oko 250.000 dolara, a najskuplji Cybertruck – Cyberbeast – samo mrvicu ispod 100.000 dolara.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'