RAZBIJANJE BLOKADE

Pogledajte kako je policija privela mljekare

23.02.2012 u 15:24

Bionic
Reading

Nakon što su ih politički oponenti prozvali zbog sinoćnjeg privođenja tridesetak mljekara koji su traktorima blokirali Slavonsku aveniju u Zagrebu, na stranicama Ministarstva policije objavljena je videosnimka s obrazloženjem policijske akcije

Objasnili su kako su jučer oko 16 sati prosvjednici traktorima blokirali promet u oba smjera Slavonskom avenijom kod Čavićeve ulice, a promet se odvijao obilaznim smjerovima te da je stoga pola sata iza ponoći u cilju uspostave prometa, a nakon što su se prosvjednici oglušili na policijsku zapovijed da se mirno raziđu, policija krenula u akciju. Pritom je privedeno 29 osoba, a nad trojicom su uporabljena i sredstva prisile. Nakon prekršajne obrade svi su pušteni, osim jednog koji je zadržan do otrežnjenja.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira, mjerodavnom Prekršajnom sudu podnijeti su optužni prijedlozi.

Zbog takvog ponašanja prema prosvjednicima, bivše kolege kritizirao je nekadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. 'Nije dobro što je sama akcija izvedena noću bez nazočnosti medija što mi sebi, dok sam ja bio ministar, nismo dopuštali. Vi ste vidjeli naše akcije koje su bile često u funkciji asistencije, recimo pitanje Varšavske. Mi smo vodili akcije pred hrvatskom javnošću. Kako su oni izveli akciju noćas, kako su ljudi izvedeni - bog zna', prokomentirao je Karamarko.