OPUŠTENO IZDANJE

[VIDEO] Predsjednica s dvjema čašama nazdravlja Putinu i grli se s bjeloruskim autokratom Lukašenkom

19.07.2018 u 12:18

Bionic
Reading

Bjeloruska novinska agencija (BELTA) objavila je na svom kanalu na YouTubeu u ponedjeljak video neformalnog druženja četvero predsjednika: Aleksandra Lukašenka (Bjelorusija), Kolinde Grabar Kitarović (Hrvatska), Giannija Infantina (FIFA) i Vladimira Putina (Rusija) uoči finalne utakmice između Hrvatske i Francuske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Na snimci se vidi kako predsjednica s dvije čaše u ruci i žvakaćom u ustima nazdravlja s kolegama. U objema čašama bila nam je nepoznata prozirna tekućina.

Posebno je bliska bila, sudeći po snimci, s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom, vrlo kontroverznim šefom države kojega zapadni mediji nerijetko nazivaju posljednjim europskim diktatorom.

Grabar Kitarović, podsjetimo, svojim ležernim odijevanjem u nacionalni dres i nekonvencionalnim pristupom podijelila je javnost.

Pozitivne reakcije stizale su iz svijeta, World Economic Forum posvetio joj je čitav video, dok je iz Hrvatske dobila niz kritika, što je izazvalo i niz duhovitih reakcija na društvenim mrežama.

U Hrvatskoj se naveliko raspravljalo o tome je li trebala upadati u svlačionicu polugolim igračima, a nakon finala grliti ih sve i biti onako bliska s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

  • +32
Sva lica Kolinde Grabar Kitarović na finalu SP-a u nogometu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia