'LOKOSI' POKAZALI ZUBE

Pogledajte gostujući preokret Dinama

23.09.2011 u 23:16

Bionic
Reading

Fatos Beqiraj je s dva gola preokrenuo prednost Lokomotive i nakon konačnih 2:1 Dinamu donio osmu pobjedu u devetom kolu MAXtv Prve lige

Na utakmici je bilo oko 2.000 ljudi. Trećina na sjeveru i dvostruko više na zapadu, ostale tribine nisu bile otvorene. Buka je, logično, uglavnom dolazila sa sjevera, koji je igrao 'privatnu' utakmicu. Vodile su se razne bitke, sve ih se može doživjeti kao opravdane, ali premalo je tu bilo Dinama. Samo kao sastavni dio borbenih pokliča, i još tek povremeno. Baklje nisu bacali u teren, akustično su položili s pet. Izvijesili su i poruku podrške osuđenom branitelju.

Lokomotiva je lijepim udarcem Filipa Škvorca povela 1:0, a Fatos Beqiraj je nakon ulaska s klupe (još jednom mu je nadređen bio Rukavina) zabio dva i postavio konačnih 1:2.

Istakla su se dva detalja. Jedan je bio neoprezan start Mlinara na Badelju, zbog kojega je i isključen. Obojica su bili juniorski kapetani Dinama i Mlinar mu se dugo ispričavao. Drugi je bio nakon drugog gola Dinama, kada je Sammir servirao zicer Beqiraju i pozvao ga da mu 'počisti kopačku'. Nije bilo bezobrazno, u Dinamovoj svlačionici vlada iznimna atmosfera i takve se stvari ne uzimaju za zlo.

'Napravio je sve i dodao mi na šut za gol. Dužan sam mu večeru', rekao je nakon dvoboja dvostruki strijelac koji se vraća i u crnogorsku reprezentaciju.

'Ako i izgubimo od Engleza, bod u Švicarskoj bi spasio stvar, a mislim da toliko možemo', kaže tihi Fatos.

Dinamo je time nastavio svoj sigurni hod po Hrvatskoj - u deset dvoboja u domaćim natjecanjima samo mu je Hajduk otkinuo bod. Lokomotiva je u rezultatskom padu, ali momčad Marija Tota uopće ne izgleda loše. Dinamo će i dalje izvlačiti iz tog bazena. Ova pobjeda je, ističu igrači, važna i zbog psihološkog zaleta za Lyon, gdje Dinamo gostuje idućeg utorka.

Sažetak maksimirskog ogleda