vremenska prognoza

Za Uskrs će biti kiše u cijeloj Hrvatskoj, a u ovim mjestima će pasti i snijeg

30.03.2018 u 07:26

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i vjetrovito, a mjestimice može pasti malo kiše ili pokoji pljusak, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, ujutro još i na sjeverozapadu zemlje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za petak

Poslijepodne i osobito prema kraju dana kiša će biti češća i u ostatku zemlje. Vjetar na kopnu umjeren jugozapadni, u gorju s jakim i olujnim udarima, a na Jadranu će puhati jako, poslijepodne mjestimice i olujno jugo.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 20 stupnjeva Celzijevih, prognoza je DHMZ-a.

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno uz kišu i pljuskove te vjetrovito. Obilnije oborine bit će mjestimice u gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu gdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.Vjetar većinom umjeren, na udare jak, u gorju i olujan jugozapadni. Na Jadranu će puhati jako, u Dalmaciji i olujno jugo, poslijepodne u okretanju na jugozapadnjak i postupnom slabljenju.

Snijeg u Gospiću i Delnicama

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na Jadranu od 11 do 15, a najviša dnevna između 14 i 19 stupnjeva Celzijevih, u Slavoniji ponegdje i malo viša.

Za Uskrs se u cijeloj zemlji očekuju padaline, u većem dijelu kiša, a u gorju se očekuje i snijeg. Prema prognozi DHMZ-a, tako bi snijeg mogao padati u Gospiću i Delnicama. Sljedeći nas tjedan očekuje nastavak proljetnog vremena, s temperaturama koje će ponegdje prelaziti i 20 stupnjeva.

  • +6
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Biometeorološka prognoza za petak

Premještanje frontalnog sustava preko naših krajeva uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike. Meteoropati se mogu žaliti na umor, slabiju koncentraciju, razdražljivost i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane vremenskim utjecajem, izvijestili su iz DHMZ-a.

  • +10
Ilustrativna galerija / Kiša Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX