DVOJE MRTVIH NA AUTOCESTI

Poginuli ugledni broker i bivši pomoćnik ministra

Bionic
Reading

Dvije su osobe poginule u prometnoj nesreći koja se popodne dogodila na autocesti A1 blizu odmorišta Ličko Lešće, kada se osobni automobil "audi" zabio u vatrogasno vozilo Hrvatskih autocesta (HAC) koje je stajalo na zaustavnom traku u smjeru Splita, rečeno je u policiji

Neslužbeno se doznaje da je život izgubio Marijan Palić, predsjednik Uprave i osnivač Auctora, vodećega privatnog investicijskog društva u Hrvatskoj, osnovanog 1996. godine.

Na mjestu nesreće poginuo je je M.P. (1967.) iz Zagreba, a od zadobivenih ozljeda je na putu do bolnice umro C.P. (1972.) također iz Zagreba. Treća osoba iz 'audija' zbrinuta je u gospićkoj bolnici i izvan je životne opasnosti, rekla je za Hinu glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Maja Brozičević, navodeći samo inicijale i dob poginulih. Jutarnji list piše kako je osim Palića, smrtno stradao njegov poslovni prijatelj Christian Panjol Tuflija(42), inače nekadašnjeg pomoćnika ministra gospodarstva te člana uprave Štedbanke i većinskog vlasnika Prosperus Investa. Osim njih dvojice, teške ozljede zadobio je i Tuflijin kolega iz Investa Joško Miliša.

Očevidom, koji vodi općinska državna odvjetnica Vera Mandić Bižanović, još se utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do te teške prometne nesreće.