DARINKO KOSOR:

'Podmeće nam HDZ i obavještajno podzemlje'

08.08.2010 u 20:03

Bionic
Reading

'Izborni sabor održan u studenom 2009. nije bio namješten nego nam to podmeću neki bivši članovi stranke, dio HDZ-a i obavještajno podzemlje', ustvrdio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u intervjuu za Jutarnji list

'U svakoj su laži kratke noge. Dok smo bili u koaliciji s HDZ-om moja pobjeda je okarakterizirana kao velebna. Devet mjeseci nitko nije imao primjedbi na izbor, a sada kad smo napustili koaliciju moj izbor za predsjednika HSLS-a odjednom je postao namješten', rekao je Kosor.

Prema njegovim riječima nema šanse da se održi izvanredni sabor HSLS-a nego će to biti redovni za tri godine. Čelnik liberala želi stranku vratiti na poziciju između HDZ-a i SDP-a koju je imao 90-ih godina.

Većina članova koji su otišli iz stranke, tvrdi Kosor, dobrovoljno je to učinila.

'Ja sam 19 godina u stranci i do sada smo imali dvije slične situacije, 1997. i 2002., no u stranci nikad u povijesti nije bilo više jedinstva nego sada. Ispisano je oko 100 članova, a to je samo 0,5 posto ukupnog članstva. Orkestrirani napadi bivših članova samo su nas još više ujedinili', istaknuo je Kosor.

Zbog odlaska iz Vlade bilo je više pritisaka u cijeloj Hrvatskoj na članove HSLS-a a najbrutalnije je to iskazano, otkrio je predsjednik HSLS-a, u Virovitičkoj županiji gdje se nekim članovima i članovima njihovih obitelji prijetilo otpuštanjem s radnih mjesta.