PRIJETI MU 40 GODINA

Počinje suđenje Mišiću za ubojstvo Meksikanke Selene

07.05.2013 u 12:50

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Splitu pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića u srijedu započinje suđenje Ediju Mišiću (29) iz Splita optuženom za ubojstvo Meksikanke Selene Graciano Macedo (31)

Po optužnici on je 22. kolovoza 2012. na južnoj padini Marjana Selenu Graciano Macedo snažno uhvatio, vezao joj usta i ruke višeslojnom ljepljivom trakom, poslije toga Meksikanku je odnio do ogradnog zida, položio na zemlju, razodijenuo i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu na vratu od koje je iskrvarila i umrla.

Zbog prikrivanja i otežanog pronalaska žrtve, tereti ga se da je truplo ugurao u udubinu zida i prekrio ga zemljanim slojem sa suhim granjem i sasušenim borovim iglicama, te kamenjem kako bi ga uklopio u prirodni ambijent i učinio neprimjetnim.

Mišiću je produljen istražni zatvor zbog bojazni da će na slobodi ponoviti kazneno djelo i zbog posebno teških okolnosti u kojima je djelo počinjeno.

Županijsko državno odvjetništvo za Mišića traži najstrožu zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina. Tijelo nesretne Meksikanke pronađeno je treći dan nakon ubojstva. Mišić je uhićen mjesec i pol nakon ubojstva i to nakon što je otkriven po dresu NK Milana kojega je policija pronašla u odbačenom ruksaku nedaleko mjesta ubojstva na Marjanu.