FSB OTKRIO

Pobunjenici planiraju napade tijekom Olimpijade u Sočiju 2014.

03.06.2010 u 11:42

Bionic
Reading

Ruska Savezna služba sigurnosti (FSB) posjeduje informacije da pobunjeničke skupine planiraju terorističke napade tijekom zimske Olimpijade u Sočiju 2014., izjavio je u četvrtak čelnik FSB-a Aleksandar Bortnikov, a prenose ruski mediji.

"Stvarna prijetnja al Kaide bila je razlog otkazivanja relija Dakar 2008. godine, prvi put u povijesti održavanja te prestižne utrke. Neki pobunjenički čelnici jasno su izrazili namjere da odigraju sličan scenario uoči Olimpijskih igara 2014.", kazao je Bortnikov.

Po njegovim riječima, danas niti jedna zemlja nije sigurna od terorističkih napada. Rusija je u stanju visoke pripravnosti nakon nedavnih terorističkih napada u Moskvi i Dagestanu.

U samoubilačkim napadima na dvije postaje moskovskog metroa 29. ožujka ubijeno je 40 ljudi, a ozlijeđeno je više od stotinu. Samo dva dana kasnije dvije bombe u dagestanskom gradu Kizliaru odnijele su 12 života.

Crnomorsko turističko središte Soči nalazi se u blizini turbulentne regije Sjevernog Kavkaza koje je godinama uporište pobunjenika.