poslali objašnjenje

Pobunjene Rohindže ne žele imati veze s Al-Kaidom i IS-om

14.09.2017 u 13:37

Bionic
Reading

Muslimanski pobunjenici Rohindže čiji su napadi krajem kolovoza u Mjanmaru pokrenuli represiju vojske koja je natjerala stotine tisuća muslimanskih civila da pobjegnu u susjedni Bangladeš, odbacili su u četvrtak svaku pomoć koja bi došla od međunarodnih terorističkih organizacija

'Nemamo nikakve veze s Al Kaidom, IS-om ili bilo kojom međunarodnom terorističkom skupinom. I ne želimo da se te skupine miješaju u sukob u Arakanu (staro ime za državu Rahin)', piše Arakanska vojska za spas Rohindža (ARSA) u četvrtak u priopćenju objavljenom na Twitteru.

Po SITE Intelligence Group, specijaliziranoj za nadzor islamističkih internetskih stranica, Al Kaida je ovog tjedna pozvala muslimane da 'financijski i vojno podrže Rohindže'.

Tu su pomoć jasno odbacile Rohindže koje 'traže od država u regiji da spriječe ulaz u državu Rahin teroristima koji bi mogli samo pogoršati situaciju'.

Prema zadnjim podacima UN-a objavljenima u srijedu, više od 379.000 Rohindža sklonilo se u Bangladeš od kraja kolovoza kako bi pobjeglo od represije mjanmarske vojske.