NEUBROJIV JE

Pljačkaš tri splitske banke i pošte izbjegao zatvor

23.02.2012 u 22:00

Bionic
Reading

Zdravko Šimunović koji je opljačkao tri banke i jedan poštanski ured u gradu podno Marjana neće u zatvor jer je na Županijskom sudu u Splitu proglašen neubrojivim. Prema mišljenju sudskih vještaka ima teški psihički poremećaj i mora na liječenje.

Zdravko Šimunović je u proljeće 2009. maskiran uletio u poslovnicu Imex banke u Tolstojevoj ulici i u zaštitara uperio pištolj. Djelatnika banke najprije je udario pištoljem po glavi,a onda premlatio nogama i rukama. Iz poslovnice je ukrao više od 100 tisuća kuna. U listopadu 2010. upao je u poslovnicu Credo banke i napao zaštitara. I njega je udario pištoljem po glavi i ukrao gotovo 200 tiosuća kuna.

U travnju prošle godine Zdravko Šimunović uletio je u Imex banku na predjelu Split 3 i ranio hicem iz pištolja u nogu hrabrog zaštitara Zdenka Miloševića koju mu se odupro. Banku nije supio opljačkati već je pobjegao. Nakon toga opljačkao je poštanski ured u Šimićevoj ulici, nedaleko Imex banke u kojoj je ranio zaštitara. Zaprijetio je dvjema djelatnicama pištoljem i ukrao više od 50 tisuća kuna.

Policija ga je brzo uhitila i otkrila kako je riječ o umirovljenom branitelju koji je u financijske teškoće zapao zbog kockanja i kamatara. Utvrdilo se i da je psihički bolestan pa je odveden u zatvorsku bolnicu u Zagreb.
Zdravko Šimunović nije sposoban za raspravu i neće sudjelovati na suđenju. Uputit će ga u ustanovu za psihički oboljele osobe, jer je opasan za okolinu.