U PRIBISLAVCU

Plenković u Međimurju obišao gradilište škole čiji su radovi vrijedni 27 milijuna kuna

25.07.2019 u 19:19

Bionic
Reading

Nakon sjednice Vlade u Čakovcu premijer Andrej Plenković obišao je u pratnji ministrice Blaženke Divjak i međimurskog župana Matije Posavca gradilište Osnovne škola Vladimira Nazora u Pribislavcu, čiju su radovi vrijedni 27 milijuna kuna

Osim škole, gradi se pristupna cesta, javna rasvjeta te optički kabel.

Posljednje odredište današnjeg boravka u Međimurskoj županiji bilo je Šenkovec, gdje je premijer obišao tvrtku Xenia Design vlasnice Ksenije Vrbanić, koja posluje 34 godine i trenutačno ima 49 radnika. Tvrtka izvozi u 28 zemalja diljem svijeta i ima 350 kupaca. Vlasnica je istaknula kako se javlja na natječaje, a ove godine joj je za prezentaciju kolekcije na stranim tržištima iz fondova odobreno 450.000 kuna.

Na današnjoj sjednici u Čakovcu u prostorijama bivše čakovečke vojarne Vlada je donijela 26 zaključaka i odluka kojima je poduprla realizaciju projekata vrijednih oko 3,4 milijarde kuna, a najvažnii su veliki infrastrukturni zahvati, poput obilaznica Čakovca, Murskog Središća, Nedelišća i Preloga, mostova kod Murskog Središća i Kotoribe, te rekonstrukcije nekoliko državnih cesta. Država također na sebe preuzima troškove sanacije čakovečkog nadvožnjaka i pokreće projekt izgradnje Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu.

Nekoliko međimurskih općina dobile su na dar zemljište i nekretnine. Vlada je proglasila projekt geotermalne energane u Draškovcu strateškim investicijskim projektom, poduprla je sklapanje sporazuma s Centrom dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu o promicanju biodinamičke poljoprivrede te je najavila prebacivanje financiranja usluga intervencijske kardiologije sa Županijske bolnice u Čakovcu na Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.