OD HITNE POMOĆI DO VELIKOG TRGOVIŠĆA

Plenković se razletio po terenu i krenuo na turneju po sjevernoj Hrvatskoj

12.05.2017 u 10:18

Bionic
Reading

S obzirom na to da je do lokalnih izbora ostalo nešto manje od tjedan dana, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odmaknuo se od mučnih briga oko većine koju ima pa nema i crnih brojki koje stižu od Vladina povjerenika za Agrokor te se otputio na turneju sjevernim dijelom države

Svoji potporu HDZ-ovim kandidatima na terenu iskazao je jutros u devet sati u Dugom Selu. Tamo je bio na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za zagrebačkog župana, zamjenika župana, kao i za gradonačelnike i načelnike općina Zagrebačke županije.

Potom odlazi na sam sjever, u Mursko Središće. Tamo u 11 sati otvara Ispostavu Zavoda za hitnu medicinu.

Nastavlja prema Prelogu gdje će u podne otvoriti 21. Sportske igre mladih, s ministrom turizma Garijem Cappellijem i državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za šport Janicom Kostelić.

U 17 Plenković stiže u Hum na Sutli gdje će se sastati s predstavnicima općine i s gospodarstvenicima Huma na Sutli i Pregrade. Potom će u 17.30 posjetiti tvrtku OMCO Croatia d.d.

U 19 sati Plenković dolazi u rodno mjesto osnivača HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Veliko Trgovišće. Tamo će položiti vijenac i zapaliti svijeću kod njegove rodne kuće. Uz predsjednika Vlade bit će Miroslav Tuđman, sin prvog hrvatskog predsjednika i zastupnik u Hrvatskom saboru, te Robert Greblički, načelnik Općine Veliko Trgovišće.

Osim najavljenih lokacija, Pleknković će svratiti i u Varaždin, Ivanec te Krapinu.