stiska s vremenom

Plenković na proslavu u Split doletio službenim avionom. Vlada: Ništa nije sporno

08.05.2017 u 16:27

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na proslavu dana Grada Splita i Svetog Duje odletio je jučer službenim Vladinim zrakoplovom zbog zgusnutog rasporeda koji je imao, potvrdili su nam u Banskim dvorima

 

Prvo su iz Vlade poslali priopćenje da će premijer u Splitu biti od 10 sati, kada je počinjala tradicionalna procesija od katedrale do Rive, no u subotu kasno navečer termin je promijenjen na 12 sati jer se u 10 sati, kada je počinjala procesija u Splitu, u Zagrebu održavao predizborni skup HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, Drage Prgometa, piše Jutarnji list

Budući da bi se biračima HDZ-a poslala kriva poruka da premijer nije došao na Prgometov skup, zbog situacije s Brunom Esih i Zlatkom Hasanbegovićem, premijer je očito procijenio da mora dati podršku svom kandidatu. Iz dvorane Lisinski, gdje se održavao Prgometov skup, otišao je nešto poslije 11, a u Splitu je bio već oko 12 sati.

-Nije neuobičajeno da premijer zbog gustog rasporeda i brojnih obaveza koristi avion. Riječ je o službenom posjetu kojem se odazvao na službeni poziv nadbiskupa Marina Barišića - poručuju iz Vlade. Premijer, prema Uredbi o direkciji za korištenje službenog zrakoplova, ima pravo na Vladin avion za službene potrebe.

Na to imaju pravo i predsjednica Republike te predsjednik Sabora, kao i sama Vlada. Službeni avion se koristi prema odobrenju predsjednika Vlade. Predstojnik Ureda predsjednika Vlade, u dogovoru s premijerom, odobrava korištenje zrakoplova i potpisuje naloge za letove.

'Poziv su mu uputili povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Split Branka Ramljak te splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Zbog brojnih obaveza i zgusnutog rasporeda predsjednik Vlade Plenković u Split je došao zrakoplovom, što nije neuobičajeno kada je riječ o službenom posjetu, a što je razvidno iz upućenog poziva', komentirali su za N1 iz Vlade.