sjednica vlade

Vlada časti Cvitana s pet milijuna kuna da istraži sumnje na kriminal u Agrokoru

11.05.2017 u 10:12

  • +6

Sjednica Vlade

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade napomenuo je da je nakon izbora novog predsjednika Sabora nastavak zasjedanja odgođen do okončanja lokalnih izbora. 'Tada ćemo predstaviti nove ministre', rekao je Plenković

'Vlada se u ovo predizborno vrijeme treba koncentrirati na provođenje programa Vlade RH', rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

Vlada je danas iz proračunske zalihe Državnom odvjetništvu odobrila pet milijuna kuna kako bi se istražile moguće nezakonitosti u koncernu Agrokor.

  • +6
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Prema riječima predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, DORH je zatražio dodatna sredstva zbog podmirenja troškova smještaja, dnevnica i putovanja zamjenika iz drugih županijskih državnih odvjetništava, angažmana financijskih stručnjaka i vještaka te financiranja ostalih radnji u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u predmetu vezano za moguće nezakonitosti u koncernu Agrokor.

'Ovim vrlo jasno pokazujemo da je Vladi u interesu na zakonit i institucionalan način pomoći nadležnim institucijama da rasvijetle sva zbivanja u Agrokoru i vezana uz Agrokor te da se, ako je to potrebno, pokrenu i odgovarajući kazneni postupci.'

Vlada je danas usvojila Nacrt prijedloga Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

'Zakon će pomoći našim proizvođačima i opskrbljivačima hranom. Odnosi se na trgovce s ukupnim godišnjim prihodom većim od 100 milijuna kuna i prerađivače s godišnjim prihodom većim od 50 milijuna. Time ćemo obuhvatiti 95 posto subjekata u trgovini, preradi i otkupu. Stat ćemo na kraj nepoštenoj praksi zbog nejednake tržišne snage', rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Na kraju sjednice Vlade premijer Andrej Plenković rekao je da će ministar branitelja Tomo Medved biti njegov izaslanik u subotu u Bleiburgu.