jasne poruke

Plenković se oglasio o podršci Culeja Škori: Kad taj kandidat propadne, vratit će se materi HDZ-u

19.12.2019 u 13:43

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković poručio je u četvrtak Stevi Culeju, saborskom zastupniku HDZ-a koji na predsjedničkim izborima podržava Miroslava Škoru, da pogleda reprizu sučeljavanja kandidata na HTV-u i vidi svu 'raskoš, znanje, elokvenciju i sigurnost' kandidata kojega navodno podržava

'Vjerujem da je gospodin Culej, koji je meni drag i simpatičan, zbog čega to i govorim, propustio gledati sučeljavanje, pa da vidi svu raskoš, znanje, elokvenciju i sigurnost kandidata kojeg on navodno podržava u prvom krugu', komentirao je Plenković u Rimu, aludirajući na procjene analitičara da se Škoro baš i nije iskazao u sučeljavanju.

'Ako je to propustio, bilo bi dobro da još jednom to pogleda, a onda će se u drugom krugu, nakon što mu ovaj kandidat propadne, kao i svima koji se kriju i za njega, doći i vratiti se materi, tj. HDZ-u', dodao je premijer.

Podsjetimo, nakon što je Škoro objavio da će kao predsjednik pomilovati Tomislava Merčepa, koji je pravomoćno osuđen za ratne zločine, Culej je poručio da Škoro njegov glas ima.

Podrška stranke Kolindi Grabar Kitarović vidjeti na političkom skupu koji se večeras održava u zagrebačkoj Ciboni, kazao je Plenković.

'Riješit ćemo to', odgovorio je na pitanje o tome hoće li Culej biti sankcioniran.

'Ako pogledate završni skup koji imamo večeras u Ciboni, tamo ćete vidjeti ključnu poruku članova i članica HDZ-a o tome koliko je snažna i čvrsta podrška predsjednici', istaknuo je.

Plenković smatra kako je Grabar-Kitarović 'uvjerljivo pobijedila' u sučeljavanju, pa je istaknuo da je dobro što se ono dogodilo.

'Stvari su se raskrinkale. Ljudi dobro vide i znaju tko je pouzdan, tko ima postignuća iza sebe, tko ima konkretan program za Hrvatsku za idućih pet godina' u odnosu na one koji ga nemaju.

Na pitanje o izjavi predsjednice tijekom sučeljavanja u korupciji u obavještajnoj zajednici, Plenković je odgovorio kako je 'ona sama pojasnila o čemu se radi'.

  • +7
Andrej Plenković Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Bačić: Culejeva podrška Škori neprimjerena i neprihvatljiva

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u četvrtak u Dubrovniku kako je podrška HDZ-ovog saborskog zastupnika Steve Culeja nezavisnom kandidatu Miroslavu Škori neprimjerena i neprihvatljiva te dodao kako će HDZ o tome raspravljati nakon predsjedničkih izbora, prenosi Hina.

Bačić je rekao kako, osim Culeja, niti jedan član HDZ-a nije dao potporu nijednom drugom kandidatu osim Kolinde Grabar-Kitarović.

'Riječ je o jednom jedinom zastupniku. Kad je na tijelima stranke i na Klubu zastupnika HDZ-a bila riječ o podršci Kolindi Grabar-Kitarović, niti jedan zastupnik, uključujući Culeja, to nije osporio. To je od Culeja neprimjereno i neprihvatljivo. Poručujem njegovim vokabularom: 'Od volje mu k'o Šokcu post'. Naime, tako je on odgovorio na pitanje što će biti ako ga vodstvo stranke sankcionira zbog tada još eventualne podrške Miroslavu Škori', zaključio je Bačić.