NA SKUPU U VIŠNJEVCU

Culej: Nisam rekao Plenkoviću da ću podržati Škoru. Pa nisam rekao ni JNA da prelazim na hrvatsku stranu

18.12.2019 u 14:12

Bionic
Reading

HDZ-ov Stevo Culej koji je jučer Škori poručio da ima njegov glas, danas se pridružio Škori na turneji po Slavoniji, u sklopu predizborne kampanje. 'Miroslav Škoro je osvježenje, bit će neovisan bilo o kojoj političkoj stranci već će odgovarati samo narodu', rekao je u razgovoru za televiziju N1

'Ništa nije slučajno u našoj Hrvatskoj pa ni moj dolazak ovdje. Prije pet godina umro je ratni ministar Ivan Vekić, kuća mu je sto metara odavde, bili smo na groblju i shodno tome se našli ovdje', rekao je Culej za televiziju N1.

Podsjetimo, Culej je najavio da će podržati Škoru, nakon što je taj predsjednički kandidat najavio da će pomilovati Tomislava Merčepa, koji je pravomoćno osuđen za ratne zločine, odnosno što nije nije spriječio zločine nad srpskim civilima koje je počinila njegova postrojba.

Izjava Škore da bi pomilovao Merčepa nije mu, kaže, sporna.

'Svi ratni zločini kao takvi slučajevi podložni su kritici javnosti. Slučaj Merčepa bi se trebao ispitati zašto je osuđen po zapovjednoj odgovornosti', istaknuo je.

Iz HDZ-a su za tportal jučer rekli da im je trenutno u fokusu kampanja, a da će o Culejevom potezu i njegovom statusu odlučivati stranačka tijela.

Upitan zašto ne podržava Grabar-Kitarović Culej je danas odgovorio: 'Mislim da su izbori praznik demokracije i da svatko može glasovati za onog kandidata tko mu najviše odgovara. S puno stvari u hrvatskom društvu nisam zadovoljan i to se očituje u mom radu u Saboru. Nije primjereno ni da uzdižem ni urušavam aktualnu predsjednicu.'

Na pitanje što mu je rekao Andrej Plenković odgovorio je: 'Nismo se čuli.'

Ne boji se izbacivanja iz stranke ni da će mu Plenković zamjeriti. 'Zašto bih se bojao bilo čega, slobodna smo država. Ne znam gdje vi živite, u kojemu se stoljeću nalazite, pa nije ovo Rusija', kazao je.

Je li spreman da ga izbace iz HDZ-a, Culej kaže: 'Ne bez borbe. Ostajem onaj koji sam i bio.'

Glasat će za Škoru jer je on 'osvježenje, bit će neovisan i odgovarati hrvatskom narodu i onima koji su stvorili hrvatsku državu, hrvatskim braniteljima koji su se borili za demokraciju.'

Plenkoviću nije najavio odluku o tome kome će dati svoj glas.

'Ni devedesetih kad sam radio za JNA nisam najavio da odlazim na hrvatsku stranu pa sam prešao', kazao je.

Teška usporedba..., kazao mu je reporter N1. 'Zašto? Mora se odlučit u životu gdje podvući crtu', dodao je Culej.