UOČI POTVRĐIVANJA VLADE

Plenković progovorio o Goranu Mariću i Nini Obuljen

19.10.2016 u 10:36

Bionic
Reading

Uoči potvrđivanja Vlade u Saboru je održan i klub zastupnika HDZ-a. Na njemu se nije pojavio Goran Marić, koji je u zadnji tren dobio ministarsku kandidaturu. Prema nekim medijskim napisima, on ne želi biti ministar bez portfelja, no zasad tu informaciju nitko nije službeno potvrdio

Na sjednici kluba HDZ-a okupili su se i zastupnici Mosta, kao i zastupnici nacionalnih manjina koji će podržati Vladu.

'Predstavit ću im članove buduće hrvatske vlade i osnovne smjernice programa', kazao je uoči sjednice mandatar Andrej Plenković.

Na pitanje kako se to dogodilo da je Goran Marić postao ministar bez portfelja, Plenković je kazao da se sve dogodilo po planu. 'On će biti zadužen za koordinaciju rada središnjih državnih ureda i agencija', kratko je kazao Plenković.

Međutim, mediji pišu da Marić ne želi biti ministar bez portfelja. 'Goran Marić dobit će povjerenje kao ministar u Vladi zadužen za vrlo važan posao i vrlo važan rad za ukupno funkcioniranje Vlade i popunjavanje onih nedostataka koje smo uočili ranije', prokomentirao je Plenković.

Kazao je da nema problema u stranci zbog imenovanja Nine Obuljen za ministricu kulture. Dodao je da za Zlatka Hasanbegovića ima mjesta u HDZ-u. 'Imamo jako dobar i korektan odnos. Izbor mojih suradnika kao predsjednika Vlade je moj izbor i ja iza svih ljudi koje ste vidjeli na papiru stojim', rekao je Plenković.

Prokomentirao je i Hasanbegovićevu izjavu da se zna kojim krugovima pripada Nina Obuljen. 'Ona kao državna tajnica u vladi HDZ-a, kao pomoćnica ministra u vladi HDZ-a, kao šefica kabineta ministru kulture u vladi HDZ-a, pripada kulturnom krugu koji je HDZ', rekao je Plenković.