POSTIZBORNA SITUACIJA

Plenković: Pregovori s Mostom počinju u 17 sati

13.09.2016 u 11:22

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković otkrio je da se sa šefom Mosta Božom Petrovom čuo, ali ne vezano uz postizborne razgovore već o nekim drugim stvarima

'Jučer smo imali sjednicu Nacionalnog vijeća, dogovorili smo našu platformu, danas će krenuti razgovori, prvi kontakti s Mostom i s drugim strankama', rekao je Plenković za N1. Kazao je da je razgovarao s Petrovom, čestitao mu na izvrsnom rezultatu Mosta i dogovorio da u utorak u 17 sati započnu pregovori između HDZ-a i Mosta. Što se tiče napisa oko toga da su ga kontaktirali HNS i HSS, Plenković je kratko odgovorio da ni s kim nije razgovarao. 'Puno je spekulacija, svašta se priča', rekao je Plenković.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković za N1 je komentirao situaciju nakon parlamentarnih izbora i otkrio je li stranka već započela pregovore. Na pitanje je li moguća suradnja s HSS-om i HNS-om, Jandroković je rekao da je odluka Nacionalnoga vijeća stranke ta da se prvo razgovara sa strankama s kojima je to najavljivano tijekom predizborne kampanje.

'Most je politička opcija koju smo najviše spominjali tijekom kampanje', kazao je Jandroković. Ipak, dodao je da će razgovarati o sedam jamstava Mosta, ali da ne mogu unaprijed govoriti na pamet nego će pregovorima doći do rješenja.

Komentirao je i situaciju u SDP-u. 'Sad je na SDP-u da donese odluke o novom predsjedniku. Volio bih da i oni donesu takvu odluku koja će pridonijeti stabilnosti Hrvatske, smanjenju napetosti i podjela u društvu. Sad je loptica na njihovu dijelu terena i nadam se da će donijeti mudre odluke', rekao je Jandroković.