povratak 'teškaša'

Plenković potvrdio da će Krstičević biti na listi HDZ-a za izbore

09.03.2024 u 20:03

Bionic
Reading

Damir Krstičević, bivši ministar obrane i umirovljeni general-bojnik, bit će na HDZ-ovoj listi za predstojeće izbore, potvrdio je danas u Vrgorcu šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista Krstičević bi se mogao naći na posljednjem mjestu HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici s koje će loviti preferencijalne glasove.

Krstičević je bio ministar obrane i potpredsjednik Vlade u prvoj Vladi Andreja Plenkovića sve do 2020. kada je podnio ostavku nakon pada vojnog zrakoplova, a u nesreći su poginula dva vojnika.

Tportal je već ranije pisao da će za predstojeće izbore HDZ iz političkog naftalina izvući i jednog 'teškaša': umirovljenog generala i bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića te da će se on, moguće je, naći na simboličnom zadnjem mjestu na listi.

On je na ranijim izborima također davao podršku svojoj stranci, premda se povukao iz aktivne politike i bavi se (vrlo unosnim) privatnim biznisom. Krstičević je trenutno Plenkovićev savjetnik, a viđen je i na posljednjim stranačkim skupovima. Ako i izbori ulazak u Sabor, očekuje se, svoj mandat ne namjerava konzumirati.