posvećuju nam više pažnje

Plenković: Postoji mogućnost da američki ministar obrane uskoro posjeti Hrvatsku

28.06.2018 u 16:04

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon sastanka Europske pučke stranke, komentirao je izjavu veleposlanika SAD-a Roberta Kohorsta da će njegova zemlja ubuduće više pažnje posvetiti Hrvatskoj

Plenković je naglasio kako Hrvatska nastoji razvijati dobre odnose sa SAD-om te da je dobro da su dvije zemlje partneri unutar NATO-a.

'Postoji mogućnost da nakon summita koji će biti za 15-ak dana, američki ministar obrane posjeti Hrvatsku', rekao je Plenković u sklopu komentara izjave američkog veleposlanika.

Premijer je komentirao i razmirice s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović oko demografije, a na pitanje znači li dogovor o sudjelovanju predsjednice na sjednici vladinog Vijeća za demografsku revitalizaciju da je nastupilo primirje u odnosima između njih dvoje rekao je: 'Kad nema rata, nema ni primirja.'

Dodao je i kako će zajednička sjednica tog vijeća biti prilika da se rasprave i sugestije koje je Vladi uputila predsjednica.

Podsjetimo, predsjednica je prije mjesec dana predložila održavanje sjednice Vlade na temu demografske obnove, no premijer je njen prijedlog odbio.

  • +4
Robert Kohorst Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX