NA LICU MJESTA

Plenković posjećuje zatvorene navijače? Danas bi mogla biti jasnija njihova sudbina

21.08.2023 u 08:23

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković počinje dvodnevni posjet Grčkoj, a danas bi također mogla biti jasnija sudbina hrvatskih državljana koji su završili u grčkim zatvorima nakon huliganskog nasilja uoči utakmice atenskog AEK-a i zagrebačkog Dinama, kada je ubijen jedan od pripadnika grčke navijačke skupine

Moguće je i da će biti organiziran posjet premijera Plenkovića i dvojice ministara u njegovoj pratnji jednom od zatvora, kako bi se uvjerili da su uhićeni navijači dobro, javlja HRT.

Uhićeni BBB-i razdvojeni su u manje skupine i premješteni u zatvore diljem Grčke. Samo desetorica ostala su u atenskom zatvoru, kaže grčki odvjetnik Athanasios Kaimanakis, koji zastupa 96 hrvatskih državljana. Tvrdi i da je još nisu oduzeti svi predmeti oduzeti za potrebe istrage. Čim ih pregledaju, kaže da će zatražiti da se puste na slobodu uz uvjetnu kaznu ili jamčevinu oni za koje se više ne sumnja da su ubojice. Napominje da je jedan uhićeni Hrvat u težoj poziciji nego ostali.

  • +8
Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja Izvor: Pixsell / Autor: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSE

'Jednog je mladića policija optužila da je imao nož. Odbacujemo tu tvrdnju. Uputili smo zahtjev da se obrade otisci prsta s noža i da se usporede s njegovima. Nije nosio rukavice. Nož nije njegov. Na videosnimci nitko od Hrvata ne nosi nož', kaže odvjetnik.

Privođenje navijača Dinama koji su sudjelovali u neredima u Ateni Izvor: Cropix / Autor: CROPIX Ronald Goršić / CROPIX

Dodaje da istraga dosad ide u korist BBB-a te ističe da nijedan dokaz ne upućuje na to da je itko od njih ubojica.