OBITELJ NA STADIONU

Grčki mediji: Policija ima snimku s trenutkom uboda, ispitat će i navijače AEK-a

20.08.2023 u 13:22

Bionic
Reading

Grčki mediji javljaju danas da tamošnja policija raspolaže s video snimkom na kojoj se vidi kobni ubod nožem u napadu u kojem je smrtno stradao navijač AEK-a Michalis Katsouris

Portal Newsit piše da je krenuo novi niz identifikacije osoba umiješanih u krvavi napad hrvatskih i grčkih huligana 7. kolovoza, uoči utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka AEK - Dinamo Zagreb. Izvori tog medija kažu da će osim Hrvata i navijača Panathinaikosa, u ovom ciklusu istrage biti pozvani i navijači AEK-a koji su navodno sudjelovali u obračunima s huliganima tijekom krvoprolića.

Prema tom izvoru, istrage su u značajnoj mjeri napredovale, budući da postoje videozapisi koji se ispituju s posebnom pažnjom, a odnose se na trenutak kada Michalis Katsouris prima smrtonosni ubod nožem.

Snimka kojom raspolažu vlasti bilježi prve minute napada kobne noći 7. kolovoza i prikazuje ljude koji su aktivno sudjelovali u borbi.

Procjenjuje se da su vrlo blizu identificiranja najmanje 10 hrvatskih huligana, najmanje 10-15 onih koji tvrde da su navijači Panathinaikosa i oko 5-10 ljudi koji su bili izvan stadiona AEK-a i sudjelovali u tučnjavama s maskiranim navijačima zagrebačkog Dinama, piše Newsit.

Inače, majka i ujak ubijenog Katsourisa bili su na sinoćnjoj utakmici u Ateni. Oni su nakon utakmice posjetili igrače AEK-a u svlačionici i zahvalila im što su izbacili Dinamo iz kvalifikacija. Grčki portal Newsbomb otkriva da su zahvalili igračima što su dostojanstveno obilježili Michalisovu smrt.

  • +45
AEK - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL