aktualne teme

Plenković optužio Milanovića za pogoršan položaj navijača u Grčkoj i ljubomoru zbog BiH

10.11.2023 u 17:43

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković posjet Istarskoj županiji započeo je u Kanfanaru, gdje se sastao s Upravom BAT Adria, a sudjelovao je i na otvorenju konferencije Glasa Istre "Green Istria 2030. - Redefiniranje istarskog turizma" u Rovinju te održao sastanak s predstavnicima turističkog sektora, a još ga čeka dodjela godišnjih turističkih nagrada u Tvornici duhana Rovinj

“Ukupna ocjena ove turističke sezone, kada je riječ o svim bitnim pokazateljima, izrazito je pozitivna. Došli smo na procjenu ukupnih prihoda na oko 14 milijardi eura. Po prihodima smo najbolji ikada”, rekao je Plenković u izjavi za medije nakon sastanka.

Ponukan novinarskim pitanjima dotaknuo se i drugih aktualnih tema, a jedno od njih je i Vukovar, kojemu se bliži još jedna tužna obljetnica i nižu političke podjele.

"Smatramo da je svako politiziranje te teme potpuno nepotrebnoi neprimjereno, a kamo li da se ministra i potpredsjednika Vlade Tomu Medvedu proziva da je ukrao kolonu Vukovaru", kazao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Što se tiče navijača u Grčkoj, ponovio je rečeno dan ranije i dodao: "I ministar Malenica i ministar Medved su u kontaktu s obiteljima. Milanović je sigurno odmogao njihovu položaju svojim izjavama." "Očekujem da vrlo skoro dođe do pozitivnih vijesti", opetovao je premijer i dodao: "Ono što mi radimo, radimo uvijek za interes hrvatskih državljana, bez ikakvih dilema, za sve radimo maksimalno angažirano i jednako. A podsjetit ću da nitko nije pitao Vladu kad je išao u Grčku."

"Pretpostavljam da je to neka ljubomora", komentirao je Milanovićeve komentare vezane uz BiH te dodao da je predsjednik Republike i pogoršao položaj navijača pritvorenih u Grčkoj.

  • +33
Privođenje navijača na Općinski sud u Velikoj Gorici Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

U Hrvatskoj je stvoren zakonski okvir i doneseni svi ključni dokumenti za zajedničko upravljanje turizmom države i lokalne samouprave sa sektorom u smjeru održivosti, što bi trebalo pridonijeti kvalitetnijem i konkurentnijem turizmu, prihodima i životu stanovnika, poručio je Plenković s DHT-a.

"Moramo paziti i na najmanji rizik i biti koncentrirani da se izbjegnu bilo kakve situacije koje mogu štetiti, pa i turizmu", istaknuo je.

Smatra da s rezultatima turizma ove godine možemo biti zadovoljni, jer pokazuju da se oporavio nakon pandemijske krize i ide dalje, čemu je pomogla i Vlada s mjerama pomoći za radna mjesta, subvencijom cijena energije i drugima.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Svima u sektoru je čestitao na tome, kao i Istri koja ima najjači udjel u hrvatskom turizmu i predvodnik je već godinama, a ove je ostvarila četvrtinu svih noćenja Ocijenio je i da se kao rubna tj. granična županija sa Slovenijom dobro snašla i s uvođenjem šengena, pa i sada s njegovim većim nadzorom.

Zakon o turizmu ocijenio je "šansom" i da se iskoriste svi mehanizmi za održivo upravljanje turizmom na svim razinama. Vjeruje da će se dobra suradnja sa sektorom nastaviti i u 2024. godini.