posjet petrinji

Plenković: 'Oporba je Banovini bezobrazno okrenula leđa'

30.01.2021 u 11:40

Bionic
Reading

Andrej Plenković, premijer, sudjelovao je u Petrinji na sastanku Stožera za otklanjanje posljedica potresa

'Posebno je važno da danas počinju radovi na uklanjanju oštećenih objekata, onih koji su neuporabljivi i za koje su statičari procijenili da se moraju srušiti. Žao mi je što je, zahvaljujući rušenju kvoruma, jučer propušteno donošenje Zakona o obnovi. Stručnjaci na terenu danas koriste sporiju proceduru koju imaju. To je poruka oporbi, oni su Banovini bezobrazno okrenuli leđa odlaskom i pokazali su nevjerojatan stupanj destruktivnosti i veliku dozu političke nekulture", dodao je Plenković.

Naveo je da će se u ponedjeljak održati sastanak kako bi se ubrzale radnje za financiranje prometnog povezivanja te Sisačko-moslavačke županije s ostatkom Hrvatske.

Potez rušenja kvoruma u Saboru od strane oporbe nazvao je nemoralnim.

'Nedržati kvorum ako znaju da je jedan zastupnik u bolnici. Mi nismo o tome govorili, no Sabor je mali, svi dobro znaju što se u njemu zbiva. Pitanje odgovornosti je na oporbi. HDZ to nikad ne bi napravio. Da je ne znam kakva situacija, nikad ne bi izašao iz Sabora. To se ne radi, to je nepisana kultura. Nitko nije mislio da je oporba toliko niska i toliko nemoralna da bi takvo što napravila', kazao je Plenković.

Navodi da bi, bude li oporba bila u Saboru, zakon mogao biti donesen već idući tjedan.

Plenković u Petrinji Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL