POTVRDILA INSPEKCIJA

Protiv hrvatskih ribara u Sloveniji pokrenuto sedam prekršajnih postupaka

04.01.2018 u 18:22

Bionic
Reading

Slovenska je inspekcija za N1 govorila o pokretanju prekršajnih postupaka protiv hrvatskih ribara. Kako su javili, od početka provedbe arbitražne presude do sada je pokrenuto sedam prekršajnih postupaka protiv hrvatskih ribara koji plove u vodama Republike Slovenije.

Kazneni je postupak još uvijek u tijeku, javlja N1, dodajući da kazna za utvrđene povrede za pravne osobe iznosi od 1.200 do 41.000 eura, dok je za privatne osobe predviđena kazna od 420 do 33.000 eura.

Podsjetimo, u Ministarstvu poljoprivrede danas je održan međuresorni sastanak s predstavnicima udruženja, grupacija i Ceha ribara na temu aktualne problematike ribolova u Savudrijskoj vali.

'Hrvatski ribari imaju pravo loviti ribu na istom području kao i godinama do sad. Svoj posao će i dalje obavljati u miru, a nijedan ribar neće trpiti materijalnu štetu. Naši ribari će biti zaštićeni i imaju apsolutnu podršku Vlade RH - tristo posto smo uz vas!', rekao je ministar Tolušić ribarima.

Dodao je da ovaj problem ne postoji od jučer niti se sutra može riješiti, ali da nema nikakvih incidenata na granici niti je ijedan ribar u Savudriji dobio kaznu u zadnjih mjesec dana, što su potvrdili i ribari koji su sudjelovali na današnjem sastanku.

  • +8
Savudrijski ribari u Ministarstvu poljoprivrede na sastanku s ministrom Tolušićem Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Nakon sastanka, hrvatski ribari rekli su da su dobili čvrste garancije Vlade i resornog ministarstva da će ih zaštititi, te da će od večeras mirno spavati. Što su još rekli, pročitajte ovdje.

  • +15
Prosvjed ribara u Piranskom zaljevu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL