POZIVA NA SMIRIVANJE STRASTI

Jandroković: Tko god pokušava destabilizirati Vladu ili vladajuću većinu, ne želi dobro Hrvatskoj

04.01.2018 u 13:14

Bionic
Reading

Nakon što je HDZ-ov potpredsjednik Darko Milinović na press konferenciji ministra zaštite okoliša i prirode Tomislava Ćorića prozvao 'kvazi HDZ-ovcem' i optužio ga da provodi 'SDP-ovsku politiku', stigla je i reakcija glavnog tajnika HDZ-a i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića

Jandroković je u reakciji na sada već bivšeg šefa ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića pozvao na smirivanje strasti. 'Osoba koju je predložio ministar Ćorić, tu osobu odnosno čelnog čovjeka NP Plitvičkih jezera predlaže ministar, a ne Vlada. Predlaže ga na prijedlog stručnog povjerenstva i kolega Milinović, koliko mi je poznato, nije se složio s tim izborom i zbog toga je podnio ostavku. Razgovarat ćemo o tome, ali mislim da u trenucima kada Hrvatska ima vrlo dobre ekonomske pokazatelje, kad smo prvi put u suficitu ali i kada imamo ozbiljne izazove pred sobom poput nagodbe oko Agrokora i odnosa sa Slovenijom, treba smirivati tenzije i treba uvijek javno dobro biti ispred pojedinačnih stavova i mišljenja', kazao je Jandroković, komentiravši ostavku Darka Milinovića.

Iako je ličko-senjski HDZ jedna od najjačih HDZ-ovih organizacija, Jandroković smatra da se ne treba dizati panika. 'Stručnost u odabiru kadrova, kao što je ovo, je prioritet. Javni intetes i javno dobro je ono što je prioritet za vrh HDZ-a i vladu i svi će se onda morati tome prilagoditi', poručio je.

HDZ je, dodao je, stabilan bez obzira na sve pokušaje da se destabilizira. 'HDZ je odkada je predsjednik postao Andrej Plenković osvojio dvije izvanredne izborne pobjede, za parlamentarne i lokalne izbore. U vrlo složenim prilikama rekonfiguracije u Saboru obranili smo većinu i držimo je stabilnom. Imamo dobre ekonomske rezultate. U ovom trenutku tko god pokušava destabilizirati Vladu ili vladajuću većinu, ne želi dobro Hrvatskoj', kazao je Jandroković.

Upitan postoji li struja u HDz-u koja želi destabilizirati Plenkovića, kazao je da ne postoji struja, ali postoje pojedinci. 'Oni smatraju da nisu ispunjene njihove osobne ambicije pa iz tog razloga dižu tenzije, ali nitko tko želi dobro HDZ-u ne bi išao na izazivanje bilo kakvih stranačkih nestabilnosti', rekao je Jandroković.

  • +58
Sva lica Gordana Jandrokovića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Zovu li ti pojedinci i Tomislava Karamarka da se vrati, upitali su novinari. 'Nemam spoznaja o tome, ali kako bi rekli naši konkurenti - Hrvatska raste, nema razloga za povratak na staro', rekao je Jandroković.

Podsjetimo, ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a Darko Milinović podnio je u srijedu navečer ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a.

Jandroković je, vezano uz HDZ, prokomentirao i optužnicu koja je podignuta protiv HDZ-ovog požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića. 'To je jasno da nakon svega što se dogodilo očekujemo da župan Tomašević podnese ostavku. Vjerujem da će biti mudrosti s njegove strane i da će to učiniti', rekao je Jandroković.