RAZGOVARAT ĆE S CERAROM

Plenković o gužvama na granici: Očekujem puno veću fleksibilnost slovenske strane

14.04.2017 u 12:10

Bionic
Reading

Dok putnici koji čekaju u višesatnim kolonama na granici polagano gube živce, premijer Andrej Plenković s Hvara je najavio da će još jednom razgovarati sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom

Plenković, koji boravi u kratkom posjetu Hvaru, kazao je da je, što se tiče, gužvi na granicama, u stalnom je kontaktu s kolegama iz MUP-a, ali i s kolegama iz Slovenije. 'Pokušavamo riješiti ove gužve na granicama, koje su dosegle razinu da sada zahtijevaju puno veću fleksibilnost slovenske strane', rekao je Plenković.

Pojasnio je, stoji u priopćenju vlade, da Uredba koja je usvojena omogućuje prelazak sa sustavne na ciljanu kontrolu, što je Hrvatska i učinila te o tome notificirala Europsku komisiju. Dodao je da danas očekuje ponovni razgovor sa slovenskim premijerom Cerarom o toj temi.

Plenković je, priopćila je Vlada, sinoć sudjelovao u procesiji 'Za Križen' na Hvaru.

Istaknuo je da je riječ o sjajnoj tradiciji koja govori o 500 godina privrženosti Hvarana vjeri, tradiciji, hrvatskome identitetu i domoljublju. 'Ovo je trenutak introspekcije kada svi skupa moramo naći jednu novu snagu, povezati se i iskoristiti ovu energiju u vremenu koje je pred nama', poručio je predsjednik Vlade.