ODGOVORIO PUPOVCU

Plenković: Mislim da bi suradnja s manjinama bila dobra

22.07.2016 u 10:28

Bionic
Reading

Već sutra HDZ će održati završne razgovore s potencijalnim koalicijskim partnerima koji očekuju odgovor hoće li na izbore ići s glavnom vladajućom strankom ili će sreću morati potražiti sami. Hoće li doći do dogovora, jutros je za N1 komentirao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

'Kolege razgovaraju. Bitno je da u miru nakon svih analiza vidimo što je dobro u kampanji i kad uzmemo u obzir da ja želim konsolidiran HDZ; ako dođemo do podudarnih stajališta, bit će dogovora. Pustimo još par dana da se sve razbistri', rekao je Plenković upitan hoće li partneri sutra dobiti dogovor o koaliciji.

Prokomentirao je i moguću suradnju s manjinama, nakon što je SDSS-ov Milorad Pupovac kazao da je spreman surađivati s HDZ-om kojem je na čelu Plenković.

'Ja sam siguran da zastupnici manjina nemaju a priori stajališta. Ja imam dobar odnos s manjincima u ranijim sazivima. Mi ćemo biti otvoreni za suradnju sa svim strankama s kojima imamo slična stajališta, pa i sa zastupnicima manjina. Mislim da bi ta suradnja bila dobra', rekao je Plenković za N1.

Cijeli razgovor a predsjednikom HDZ-a pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, Milorad Pupovac u intervjuu za Globus kazao je da je SDSS spreman surađivati s HDZ-om kojem je na čelu Andrej Plenković. Jučer je za tportal objasnio da je mislio na suradnju u smislu najvažnijih političkih faktora, kako je to bilo prilikom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.