SAVEZ ZA HRVATSKU

Pupovac pojasnio kakvu suradnju očekuje od HDZ-a

21.07.2016 u 12:30

Bionic
Reading

'Mi smo s HDZ-om nakon izbora spremni surađivati, neovisno o tome hoće li se oni naći u vlasti ili u opoziciji. Interes je ne samo moje stranke i Srba u Hrvatskoj, nego je interes i drugih stranaka, uključujući i SDP, da međusobno surađuju', poručio je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u intervjuu Globusu. Iako je ostao dojam da je Pupovac govorio o potencijalnim koalicijama, za tportal kaže da je mislio na širu sliku

O koalicijama se razgovara poslije izbora, poručio je SDSS-ov potpredsjednik Milorad Pupovac u izjavi za tportal.

Govoreći o suradnji s HDZ-om, mislio je očito na širu suradnju oko nekih tema koje su važne za hrvatske interese. 'Kada sam govorio o suradnji želio sam da istaknem potrebu za suradnjom između ključnih političkih stranaka kao što je bilo za vrijeme pristupanja Europskoj uniji. Kao što smo tada imali Savez za Europu tako trebamo imati Savez za Hrvatsku', rekao je Pupovac za tportal.

Budući da to smatram neophodnim onda sam istaknuo spremnost za suradnju sa stranakama koje su demokratskog karaktera i koje mogu doprinijeti uspostavi novih odnosa političkih i nove perspektive, a HDZ s Andrejem Plenkovićem i drugim ljudima prepoznajemo kao stranku koja će biti spremna na suradnju', kazao je Pupovac za tportal.

Podsjetimo, Pupovac je za vrijeme dok je Tomislav Karamarko bio ne čelu HDZ-a često isticao atmosferu koja se stvorila u društvu. Pupovac je prije gotova dva mjeseca u intervjuu za beogradske Večernje novosti ocijenio da su u Hrvatskoj obnovljeni isključivi nacionalizam, netolerancija i antimanjinska, a posebno antisrpska kampanja, što su procesi koji su se naglo pogoršali od prijema te zemlje u Europsku uniju.

Prije mjesec dana kazao je kako smatra da će na predstojećim izborima birači u Hrvatskoj 'kazniti HDZ jer je iznevjerio obećanja', dok će uspjeh SDP-a ovisti o kampanji i porukama.