posjet splitu

Plenković komentirao Pupovca na Dodikovoj neustavnoj proslavi te najavio: Hrvatski policajci odlaze u Srbiju!

10.01.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u posjetu je Splitu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon sastanka sa splitsko-dalmatinskim županom Blaežnkom Bobanom odgovarao je i na pitanja novinara

Plenković je na pitanja novinara komentirao proslavu Dana Republike Srpske. 'Što se tiče stava RH, a i Vlade oko tih zbivanja, znate da sam u prosinicu bio u Sarajevu i da smo poslali poruku o cjelovitosti BiH. Večeras ću imati radnu večeru s Bakirom Izetbegovićem u Dubrovniku gdje ćemo razgovarati o budućnosti BiH. Što se tiče ovoga u Banjoj Luci i Pupovca, on je bio samo u akademiji i to kao šef SNV-a, koliko znam postojala je i značajna potpora obnovi Banovine nakon potresa... On tamo nije ništa govorio niti je imao nekakvu ulogu. Mi smo protiv svih poruka koje imaju separatističke konotacije za BiH', kazao je Plenković.

Plenković o BiH Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Komentirao je i spomen ploču Milanu Tepiću, koji je 1991. godine raznio skladište oružja u Bjelovaru. 'MVEP je uputio prosvjednu notu. Reagirao je i župan i gradonačelnik Bjelovara i mi smo svi zgroženi s obzirom na barutanu. Ploča je neprihvatljiva i deplasirana', dodao je.

Govorio je i o povećanju cijena energenata te podsjetio što su radili kada je bila u pitanju cijena benzina.

'Imamo čitav niz alata i iskoristit ćemo ih da ne dođe do značajnijeg udara na standard građana', dodao je.

  • +7
Andrej Plenković sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Govoreći o slučaju nestalog Mateja Periša, zahvalio je policiji u Srbiji, ali i otkrio da su u tu zemlju poslani hrvatski policajci. 'Dao sam nalog ministru Božinoviću da u Beograd uputi ekipu naših predstavnika policije', kazao je.

Što se tiče referenduma protiv covid potvrda, pozvao je građane da se cijepe i poručio: 'Ne slušajte tlapnje onih koji skupljaju političke bodove... sve su to prividni trendovi koji će se, kad se sve slegne, raspršiti, kao što su se raspršili i svi dosad.'