državni stan

Plenković: Frka Petešić ima ista prava kao i svi drugi. Točka

21.01.2022 u 15:54

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković dan provodi u posjetu Zadarskoj županiji gdje je komentirao aktualne političke teme. Povjerenstvo za sukob interesa je reklo da pokreće postupak vezan uz stan Zvonimira Frke Petešića.

“Mislim da je breaking news koji bi trebao vrištiti u eteru to da je Povjerenstvo reklo da su gradonačelnik Zagreba Tomašević i dvoje njegovih zamjenika prekšili zakon. To je jedino što sam ja vidio u vezi Povjerenstva danas”, rekao je dodajući da za Frku Petešića nije vidio.

Oporba tvrdi da Plenkovića ego priječi da zajedno surađuju oko demografske obnove te da je nervozan.

“Njihov je posao da nešto govore i da nešto kritiziraju. Posao javnosti je da prati tko što radi. Ja sam Ivanu Penavi potpuno odgovorio na zastupničko pitanje (o demografskoj obnovi). Da mi nismo spremni na suradnju, to jednostavno nije točno”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Je li zaista omaška ako se ne provjerava je li na istoj adresi cijela obitelj, kao u slučaju?

“To je trivijalno pitanje. On je državni dužnosnik, ima pravo na stan dok je na toj dužnosti. Dolazi s mandata veleposlanika u Maroku u Hrvatsku 31. kolovoza 2017., a 1. rujna počinje raditi kao moj predstojnik. U tom trenutku on stječe pravo na stan, kao što ga imaju svi drugi dužnosnici. Ima ista prava kao i svi drugi. Točka”, rekao je Plenković.

Na dodatna pitanja o Frki Petešiću Plenković nije htio odgovarati.

“Ne može. Sad smo u Novalji, radi Novalje, radi Ličko-senjske županije. Nemamo što raščišćavati, sve smo raščistili. Imate li bilo koje drugo pitanje koje je relevantno za hrvatsku javnost? O bilo čemu? Ništa? Hvala, doviđenja”, kazao je.