pet dana nakon izbora

Plenković danas čestitao Tomaševiću na pobjedi, dogovorio sastanak s njim i županima

04.06.2021 u 16:45

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u petak je telefonski razgovarao s Tomislavom Tomaševićem te mu čestitao na pobjedi na lokalnim izborima i preuzimanju dužnosti gradonačelnika Zagreba, a u utorak će premijer održati sastanak sa svim županima i zagrebačkim gradonačelnikom

Sastanak premijera i ministara sa svim županima i gradonačelnikom Zagreba održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u 13 sati, rekao je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Glavne teme su okvir za nastavak partnerstva i suradnje Vlade sa svim županijama i Gradom Zagrebom te daljnja dinamika procesa cijepljenja, kao i priprema za turističku sezonu, navodi Milić.

Upitan o sastanku premijera i gradonačelnika Zagreba, kao i ostalih predstavnika Vladinih resora i Gradske uprave, Milić je rekao da će ti sastanci također uslijediti uskoro, a glavni prioritet je proces obnove nakon razornog potresa te ostale teme koje su važne za razvoj Zagreba.

Podsjetimo, Tomašević je jutros, nakon primopredaje izvršne vlasti, najavio da očekuje sastanak s premijerom Plenkovićem te ravnateljem Fonda za obnovu Damirom Vanđelićem.

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regović

Tomašević je za HRT u utorak izjavio da mu Plenković, koliko mu je poznato, nije čestitao na pobjedi.

'Ali, premijer je najavio da on isto očekuje konstruktivnu suradnju, u interesu građana su neki projekti gdje mora doći do dobre suradnje između Vlade i Grada, tako da jedna od prvih stvari kada stupim na dužnost će biti upravo poziv predsjedniku Vlade da se sastanemo oko projekata kao što su dječja bolnica ‘Srebrnjak’, taj centar za translacijsku medicinu koji je najveći EU projekt u gradu Zagrebu', rekao je Tomašević za HRT.

  • +19
Tomislav Tomašević nakon primopredaje vlasti Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL