NE PRIDAJE POZORNOST

Plenković: Brkićeva izjava se predimenzionira

09.05.2017 u 18:00

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković na Europskom trgu u Zagrebu odgovorio je na nekoliko pitanja vezanih uz političke aktualnosti. Upitan je za problem svježe likvidnosti Agrokora, odnosno sprječava li lex Agrokor plaćanja po obveznicama, jesu li upitni krediti koje bi banke mogle dati koncernu i hoće li uskočiti HBOR. Plenković navodi da zakon rješava problematiku

'Kada je riječ o svježoj likvidnosti, siguran sam da će se nastaviti kao i u onom tjednu prije Uskrsa', kazao je premijer. Ne boji se tužbi vlasnika obveznica na stranim sudovima. Kaže i da se vodi dijalog sa svim akterima procesa.

Premijer i šef HDZ-a stao je u obranu spornih izjava glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića koji se obrušio na Milorada Pupovca i uz ostalo poručio da nacionalne manjine neće određivati sastav hrvatske Vlade.

'Mislim da je predimenzirona interpretacija njegove izjave. Pupovac, svih osam zastupnika manjina, od prvog dana dio su parlamentarne većine, bili su čvrsto uz zadržavanje povjerenja ministru Zdravku Mariću i za odabir novog predsjednika Sabora i bit će ponovno uz nas kada bude glasovanje u Saboru. Tu je sve u redu. Ne bih tome pridavao dodatnu pozornost', poručio je Plenković.

O prijavi Slobodne Hrvatske zbog sumnji u podmićivanje zastupnika, Plenković kaže da je to neutemeljeno i neosnovano, a problem rješenja zaostalih mirovina HVO-ovcima, što je bila tema razgovora sa zastupnikom Željkom Glasnovićem, bila je najavljena od HZZO-a u travnju, poručuje šef HDZ-a.

Hoće li imati većinu bez Hasanbegovića? Kaže da je njegov odabir bio odlazak iz HDZ-a.

'Kako ćemo uspostaviti novu suradnju, to je tek pred nama... Imat ćemo većinu, ne znači da ćemo biti bez njega', poručio je Plenković. Nije bio na akademiji Saveza antifašista u povodu Dana pobjede nad fašizmom, zbog čega su ga prozvali, a on objašnjava da je imao drugih obaveza pa je poslao izaslanika.