PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A

Plenković: Spriječili smo gospodarski i finacijski tsunami

08.05.2017 u 20:18

Bionic
Reading

Tri sata trajalo je Predsjedništvo HDZ-a nakon što je iz stranke danas Zlatko Hasanbegović. Unatoč tome šef HDZ-a Andrej Plenković kazao je kako nije bilo disonantnih tonova

'Primili smo na znanje odluku Zlatka Hasanbegovića. Poštujemo njegov odabir, to je njegova odluka, sve posljedice snosi on. HDZ će biti jedinstven, kohezivan i snažan na lokalnim izborima. Vlada normalno nastavlja s aktivnosti kao i sva ministarstva. Nastojat ćemo nakon lokalnih izbora na prvoj sjednici Sabora predstaviti nove ministre', kazao je Plenković.

Dodao je da im Hasanbegović nije ni potreban za većinu u Saboru te da kad netko sam odluči napraviti potez koji ga dovodi do toga da nije više član stranke.

 'Onda jedan oblik suradnje završava, a za drugi ćemo još vidjeti', rekao je Plenković.

Na upit da komentira izjavu Milijana Brkića o Miloradu Pupovcu i manjinama, Plenković je rekao da su predstavnici manjina dio parlamentarne većine. 

'Podržali su Vladu, ministra Marića, svi njihovi nastupi bili su odmjereni i kvalitetni. Kad je riječ o sastavu Vlade, to će biti plod dogovora mene i onih koji će na te dužnosti biti izabrani', naveo je Plenković.

Istaknuo je da je HDZ okrenut ključnim problemima u društvu te da se, kad je u pitanju Agrokor, HDZ zalaže da se apsolutno sve provjeri, i knjige i financijska izvješća.

'Naš je cilj istodobno zadržati radna mjesta, platiti plaće, uvjeriti kreditore da daju novu likvidnost. Vlada je svojim aktivizmom spriječila gospodarski i financijski tsunami koji bi se odrazio na sve u Hrvatskoj i vjerojatno na susjedne zemlje', naglasio je Plenković.

Za pokušaj rušenja Vlade optužio je SDP i Most koji je  'imao oportunistički predizborni pristup nastojeći nešto ušićariti'.