nepravomoćna presuda

Pjevač Tony Cetinski oslobođen u slučaju prometne nesreće u Rovinju

10.09.2019 u 14:18

Bionic
Reading

Na Općinskom sudu u Pazinu danas je donesena nepravomoćna presuda pjevaču Tonyju Cetinskom za prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji Ibrahim Kevljanin, u Rovinju znan kao Braco. Nepravomoćno je oslobođen krivnje

Izricanje presude počelo je u 14 sati, a sutkinja Tanja Kanis Prenc obrazložila je presudu, piše Jutarnji list.

Suđenje je započelo 22. svibnja, a Državno odvjetništvo tvrdilo je da je pjevač trebao prilagoditi brzinu i biti pažljiviji te da je preduboko bio zavaljen u sjedalo. Prema provedenom vještačenju prometnog vještaka Zvonka Ivašića, nije se mogla utvrditi brzina automobila prije same nesreće jer nije bilo tragova kočenja.

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic

Također je potvrdio kako je ulica jako nepregledna, kao i zavoj iza kojega se nalazio Ibrahim Kevljanin ležeći na cesti u teškom alkoholiziranom i lošem zdravstvenom stanju, te da se vozilo Cetinskog kretalo ispod 50 kilometara na sat. Vještak je rekao kako se vozilo moglo kretati oko 33 kilometra na sat, ali da je točnu brzinu teško utvrditi. Nesreća se mogla izbjeći, kako navodi, da je vozio ispod 18,4 kilometra na sat te da je na vrijeme vidio Kevljanina i krenuo s kočenjem.

  • +5
Sud donio oslobađajuću presudu za izazivanje prometne nesreće Tonyju Cetinskom Izvor: Cropix / Autor: Marijana Banko / CROPIX

Rekao je i da vozač koji vozi takav automobil kakav ima Cetinski mora na tom dijelu ceste paziti da ne 'zakači' dijelove zgrada jer je ulica iznimno uska. Rekonstrukcija je pokazala da bi Cetinski uočio Kevljanina da je podignuo glavu i tijelo za 10 centimetara, što je utvrđeno nakon što je vještak s pjevačem prošao više puta isti put kako bi utvrdio je li on mogao ili nije mogao vidjeti Kevljanina. Snimka te rekonstrukcije prikazana je u sudnici.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 3. studenog 2017. godine u Pustoj ulici u Rovinju, u kojoj je Tony Cetinski svojim Mercedesom usred zavoja oko 14 sati naletio na čovjeka koji je ležao na cesti, pregazio ga te je slučaj završio smrtnim ishodom.

Toni Cetinski dolazi na sud zbog presude za prometnu nesreću u Rovinju Izvor: Cropix / Autor: Marijana Banko / CROPIX