općinski sud u pazinu

[FOTO/VIDEO] Na početku suđenja zbog nesreće Tony Cetinski se izjasnio kako nije kriv

22.05.2019 u 10:19

Bionic
Reading

Na Općinskom sudu u Pazinu u srijedu je počelo suđenje Tonyju Cetinskom (49) i to zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u kojoj je stradao Ibrahim Kevljani (62). Nakon manje od sat vremena rasprava je prekinuta, a novo ročište sazvano je za 15. i 16. srpnja

Da podsjetimo, početkom studenog 2017. godine u Pustoj ulici u Rovinju dogodila teška prometna nesreća sa smrtnom posljedicom, u kojoj je sudjelovao i jedan od naših najboljih pjevača Tony Cetinski. Rovinjska policija tada je zaprimila dojavu da je u Pustoj ulici osobni automobil Mercedes kojeg je vozio Cetinski (48), a koji je to potvrdio i medijima, udario u tijelo muškarca koji je ležao na kolniku.

Na mjestu nesreće morali su intervenirati i vatrogasci koji su podignuli Mercedes jer se tijelo smrtno stradalog muškarca nalazilo ispod automobila. Ulica u kojoj se dogodila nesreća je jednosmjerna i vrlo uska tako da je njome gotovo nemoguća brza vožnja.

  • +2
Na Općinskom sudu u Pazinu započelo suđenje Toniju Cetinskom za prometnu nesreć Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic

Cetinskom se podsjetimo, stavlja na teret da je, kršeći propise o sigurnosti prometa, nesreću sa smrtnom posljedicom prouzročio iz nehaja. Prema odredbama Kaznenog zakona, u slučaju da mu se pravomoćnom presudom dokaže krivnja, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora.

Kako javlja 24sata, danas je počelo suđenje Tonyju Cetinskom, a nakon što je sutkinja Tanaj Prenc Kanis pročitala optužnicu Cetinski se izjasnio kako nije kriv.

Sud je odbio zahtjev obrane za savjetnikom vještakom koji bi savjetovao obranu, a ne bi smio postavljati pitanja na suđenju te je nakon manje od sat vremena rasprava prekinuta. Sljedeće ročište zakazano je za 15. i 16. srpnja kada bi trebali biti ispitani toksikolozi, prometni vještaci i drugi.

  • +9
Tony Cetinski Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić