preko odvjetnika

Piruška Canjuga objasnila zašto nije odgovorna za muljaže u Agrokoru

Piruška Canjuga nekadašnja je članica Uprave Agrokora

Piruška Canjuga nekadašnja je članica Uprave Agrokora

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nekadašnja članica Uprave Agrokora Piruška Canjuga, potaknuta medijskim napisima u kojima se špekulira o mogućoj kaznenoj odgovornosti članova Uprave Agrokora, preko svog odvjetnika Ante Nobila odbacila je takvu mogućnost

'Iz medija je razvidno da je Vladin povjerenik podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića i Uprave Agrokora. Razni napisi sugeriraju da bi tom prijavom bila obuhvaćena i moja klijentica. Na zahtjev stranke ističem: mandat Canjuge, kao članice Uprave, istekao je 17. lipnja 2015. i više nije obnavljan', navodi Nobilo u priopćenju koje je poslao i Županijskom državnom odvjetništvu.

Uz to naglašava da Canjuga od 2013. do 2015. nije bila na poslu jer je '2013. bila na bolovanju zbog čuvanja trudnoće, a tijekom 2014. na porodiljskom dopustu'.

U koncern je došla s diplomom Agronomskog fakulteta i kao supruga tada jednog od najistaknutijih HDZ-ovaca Zlatka Canjuge. Godine 1998. postaje članica Uprave koncerna. Izvanrednu upravu na čelu s Antom Ramljakom dočekala je na poziciji izvršne potpredsjednice za poslovanje i poslovni razvoj.

Mediji su je često titulirali drugom najmoćnijom ženom Agrokora, poslije Ljerke Puljić, nekadašnje starije potpredsjednice tvrtke Agrokor, a pod Canjuginom ingerencijom bila su Agrokorova zemljišta i nekretnine. 

Canjuga je napustila tvrtku u travnju ove godine, nakon što je koncern preuzeo Ante Ramljak, kao i većina Todorićevih menadžera.

Piruška Canjuga na press konferenciji Agrokora

Piruška Canjuga na press konferenciji Agrokora

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongračić

Prema podacima Poslovne Hrvatske, Piruška Canjuga od tada nema funkciju ni suvlasnički udio ni u jednoj privatnoj tvrtki. S druge strane njezin suprug Zlatko Canjuga bavi se proizvodnjom papirnatih vrećica u tvrtki C Pakiranje u Svetoj Heleni. Tvornicu je izgradio prije sedam godina, a lani je prema podacima Poslovne Hrvatske poslovala s prihodima od 21,5 milijuna kuna, što je pad od gotovo 20 posto u odnosu na godinu ranije. Glavne mušterije C Pakiranja su Konzum, Lidl i Mlinar.

Glavni biznis do prije tri godine bila mu je reciklaža. Canjuga je 2005. godine u Zaboku s austrijskim partnerom osnovao tvrtku Hamburger Recycling ENS. Istu je tvrtku 2015. prodao Austrijancima za nepoznat iznos.

Nekoć moćni HDZ-ovac, bliski suradnik predsjednika Franje Tuđmana i bivši šef Dinama Zlatko Canjuga iz politike je otišao 2001. godine.

 • +45
 • +42

Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 12

Prikaži sve
 • pupurin

  12.10.2017 11:16

  to je taj skegrin kojejamiojamio rodijacki kapitalizam, svi koji su bili podobni njegovoj partiji i igrali se ona tri majmuna (ne vidim, ne cujem, ne govorim) su daleko dogurali i postali su ugledni pljackasi lijepe nase.

 • pupurin

  12.10.2017 11:07

  u agrokoru su sve neki slijepci kao i zdravko maric.

 • dossier

  12.10.2017 11:43

  Kako je prefrigana kad brod tone. Da je trebalo podijeliti lovu za zasluge sigurno se ne bi pozivala na porodiljski dopust nego bi rekla da je radila od kuće. Prodane duše. Sad kad vide da bi mogli u buksu, svi se odriču Todorića i nitko ništa nije radio. Sve je on sam. Jadno i dvolično. Bilo b...

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi