STRAVA U GVATEMALI

Pijan ubio školarce, sumještani ga spalili na školskom dvorištu

14.09.2012 u 22:46

Bionic
Reading

Bijesna rulja iz guatemalskog Tactica premlatila je i živog spalila muškarca koji je ubio dvoje osnovnoškolaca, 13-godišnjeg dječaka i 8-godišnju djevojčicu. Julio Saquil (35) pijan je ušao u osnovnu školu i mačetom prerezao grkljane djeci. Mještani Tactica uzeli su pravdu u svoje ruke i osvetili smrti školaraca

Guatemalski ministar unutarnjih poslova potvrdio je kako je bijesna rulja Saquila spalila na školskom dvorištu, a policija je potvrdila, prenose svjetski mediji, kako su djeca imala obrambene ozljede na rukama. Nedugo nakon ubojstva lokalnog krvnika u mnogim naseljima u Tacticu organizirale su se skupine za linč koje su uvjerene kako je njihova "pravda" puno efikasnija od one guatemalskog pravosuđa.

Četvorica muškaraca osumnjičenih za krađe tako su na vlastitoj koži osjetila "pravdu" sugrađana koji su ih pretukli, ali, na njihovu sreću, policija ih je spasila od sigurne smrti i uhitila.

Odmazda bijesne rulje nije nikakva novina u ovoj srednjoameričkoj državi. Samo prošle godine na takav je način ubijeno najmanje 40 osoba, a ozlijeđeno ih je još 195.